Serowe ciasteczka nadziewane jabłkami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Ser twarogowy tłusty  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Serowe ciasteczka nadziewane jabłkami
  1. 1. Ze zmielonego twarogu i miękkiego masła zagniatamy twarde ciasto.
  2. 2. Wałkujemy ciasto na cienki placek i wycinamy krążki (najlepiej za pomocą szklanki).
  3. 3. Jabłka myjemy, obieramy, wydrążamy i kroimy na plasterki. Skrapiamy je sokiem z cytryny.
  4. 4. Na środku każdego krążka z ciasta układamy kawałki jabłek.
  5. 5. Następnie składamy krążki na pół i rozlepiamy powstałe rogi.
  6. 6. Przygotowane ciasteczka układamy na blasze wyłożonej pergaminem.
  7. 7. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika.
  8. 8. Ciasteczka pieczemy w temperaturze 180°C. Gdy nabiorą złocistego koloru wyjmujemy je z piekarnika.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd460372 fluconazole 150mg Nolvadex clomid pills
wh0cd680813 flomax azulfidine procardia for preterm labor apcalis symmetrel
wh0cd950788 tretinoin rimonabant clonidine .3 mg
wh0cd40480 more helpful hints lasix online buy celexa Order Vermox advair diskus
wh0cd635945 terramycin prandin propecia
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.197