Medaliony z sarny

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Wątroba z kury  g  x  kcal = 0 kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Comber z sarny  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina wędzona  g  x   kcal =  kcal
Przecier pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Medaliony z sarny
  1. 1. Mięso odkrawamy ostrym nożem od kości, oczyszczamy z błon i kroimy w plastry.
  2. 2. Plastry rozbijamy, myjemy i faszerujemy cienkimi plastrami słoniny.
  3. 3. Mięso przyprawiamy tymiankiem, solą, pieprzem i smarujemy olejem.
  4. 4. Kawałki mięsa układamy jedno na drugim, pakujemy w folię aluminiową i wkładamy do lodówki na 1-2 dni.
  5. 5. Kręgosłup dzielmy na kręgi i obsmażamy je na oleju.
  6. 6. Dodajemy przecier pomidorowy, pokrojoną w plasterki marchew, pietruszkę i cebulę.
  7. 7. Smażymy wszystko na dużym ogniu do odparowania nadmiary płynu.
  8. 8. Oprószamy mąką i smażymy przez następne kilka minut.
  9. 9. Warzywa podlewamy rosołem, przyprawiamy solą, pieprzem i liściem laurowym.
  10. 10. Całość dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem przez 3-4 godziny.
  11. 11. Wątróbkę i obrane grzyby kroimy w kostkę, migdały kroimy w paski.
  12. 12. Oprószamy pieprzem i smażymy na maśle ok. 6-8 minut.
  13. 13. Przyrządzony wcześniej sos podgrzewamy i dodajemy go do warzyw w takiej ilości, by powstała półpłynna potrawka.
  14. 14. Do potrawki dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, podgotowujemy i odstawiamy w ciepłe miejsce.
  15. 15. Mięso wyjmujemy z lodówki i smażymy z obu stron na oleju z marynaty.
  16. 16. Usmażone medaliony umieszczamy na ogrzanym talerzu, obkładamy potrawką i podajemy z dodatkiem pieczonych ziemniaków lub dżemu z jagód, dzikiej róży, ewentualnie z gruszkami gotowanymi w winie. Gorący sos podajemy w sosjerce.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: drób dziczyzna warzywa wieprzowina
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
W tm roku barwiłam jaja ugotowane na twardo i włożone do ciepłego barwnika na całą noc, ...
dzień dobry gdzie ja mogę kupić herbatę Zielona herbata z miętą saga proszę mi napisać
upieczone, pokrojone, zjedzone :-) pychotka
wh0cd912132 cheapest propecia sildenafil best price
wh0cd761379 homepage prozac no rx
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.795