Sandacz z chrzanem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
2
Średnia 3 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Sandacz  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Chrzan  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sandacz z chrzanem
  1. 1. Oczyszczamy i patroszymy rybę.
  2. 2. Następnie myjemy ją i pozostawiamy do wyschnięcia.
  3. 3. 3.Tak przygotowaną rybę polewamy sokiem z cytryny i nacieramy bazylią oraz solą.
  4. 4. Całość przykrywamy czystą ścierką i wstawiamy do lodówki na ok. 1,5 godziny.
  5. 5. W międzyczasie obieramy cytryny i kroimy je w plastry, po czym wyciągamy z nich pestki.
  6. 6. Następnie smarujemy masłem żaroodporny półmisek i kładziemy na nim chłodną rybę.
  7. 7. Sandacza posypujemy świeżo startym chrzanem i zmielonym zielem angielskim oraz goździkami.
  8. 8. Cebulę drobno siekamy i również obsypujemy nią sandacza.
  9. 9. Na wierzch układamy plastry cytryny i skrapiamy roztopionym masłem.
  10. 10. Potrawę przykrywamy folią aluminiową i umieszczamy w rozgrzanym do 180°C piekarniku na 45 minut.
  11. 11. Po upływie 35-40 minut zdejmujemy z dania folię i pozostawiamy odkryte do końca pieczenia.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia ukraińska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.137