Sandacz z chrzanem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
2
Średnia 3 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Sandacz  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Chrzan  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sandacz z chrzanem
  1. 1. Oczyszczamy i patroszymy rybę.
  2. 2. Następnie myjemy ją i pozostawiamy do wyschnięcia.
  3. 3. 3.Tak przygotowaną rybę polewamy sokiem z cytryny i nacieramy bazylią oraz solą.
  4. 4. Całość przykrywamy czystą ścierką i wstawiamy do lodówki na ok. 1,5 godziny.
  5. 5. W międzyczasie obieramy cytryny i kroimy je w plastry, po czym wyciągamy z nich pestki.
  6. 6. Następnie smarujemy masłem żaroodporny półmisek i kładziemy na nim chłodną rybę.
  7. 7. Sandacza posypujemy świeżo startym chrzanem i zmielonym zielem angielskim oraz goździkami.
  8. 8. Cebulę drobno siekamy i również obsypujemy nią sandacza.
  9. 9. Na wierzch układamy plastry cytryny i skrapiamy roztopionym masłem.
  10. 10. Potrawę przykrywamy folią aluminiową i umieszczamy w rozgrzanym do 180°C piekarniku na 45 minut.
  11. 11. Po upływie 35-40 minut zdejmujemy z dania folię i pozostawiamy odkryte do końca pieczenia.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia ukraińska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.574