Tort z ponczem kawowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna typ 500 (krupczatka)  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Mleko w proszku  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Kawa rozpuszczalna  g  x  kcal =  kcal
Serek homogenizowany waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Czekolada mleczna  g  x   kcal =  kcal
Biszkopty podłużne  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Tort z ponczem kawowym
  1. 1. Do 3 ubitych na sztywno białek, dodajemy połowę cukru i całość mieszamy.
  2. 2. Gdy piana będzie jednolita, dodajemy 3 żółtka, przesianą mąkę, proszek do pieczenia i olej.
  3. 3. Wszystkie składniki bardzo delikatnie mieszamy, aby powstała masa była puszysta.
  4. 4. Ciasto przelewamy do formy i pieczemy w rozgrzanym do 180ºC piekarniku przez pół godziny.
  5. 5. W międzyczasie rozpuszczamy żelatynę w połowie szklanki gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia.
  6. 6. Jedno jajo i dwa żółtka dokładanie ubijamy z pozostałym cukrem.
  7. 7. Do jajecznej masy dodajemy roztopione masło, po czym małymi porcjami łączymy z serkiem i mlekiem w proszku.
  8. 8. Dodajemy schłodzoną żelatynę.
  9. 9. Kawę rozpuszczamy w szklance wrzątku.
  10. 10. Na gotowy biszkopt wykładamy połowę masy. Następnie moczymy biszkopty podłużne w kawowym ponczu i połowę układamy na masie.
  11. 11. Rozsmarowujemy pozostałą część kremu i ponownie układamy resztę namoczonych biszkoptów.
  12. 12. Ciasto dekorujemy polewą z rozpuszczonej czekolady.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
wh0cd881164 order cytotec
wh0cd440316 abilify no rx fluoxetine online Order Elocon medrol pak
wh0cd264737 prednisolone tablets
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.714