Tort z ponczem kawowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna typ 500 (krupczatka)  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Mleko w proszku  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Kawa rozpuszczalna  g  x  kcal =  kcal
Serek homogenizowany waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Czekolada mleczna  g  x   kcal =  kcal
Biszkopty podłużne  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Tort z ponczem kawowym
  1. 1. Do 3 ubitych na sztywno białek, dodajemy połowę cukru i całość mieszamy.
  2. 2. Gdy piana będzie jednolita, dodajemy 3 żółtka, przesianą mąkę, proszek do pieczenia i olej.
  3. 3. Wszystkie składniki bardzo delikatnie mieszamy, aby powstała masa była puszysta.
  4. 4. Ciasto przelewamy do formy i pieczemy w rozgrzanym do 180ºC piekarniku przez pół godziny.
  5. 5. W międzyczasie rozpuszczamy żelatynę w połowie szklanki gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia.
  6. 6. Jedno jajo i dwa żółtka dokładanie ubijamy z pozostałym cukrem.
  7. 7. Do jajecznej masy dodajemy roztopione masło, po czym małymi porcjami łączymy z serkiem i mlekiem w proszku.
  8. 8. Dodajemy schłodzoną żelatynę.
  9. 9. Kawę rozpuszczamy w szklance wrzątku.
  10. 10. Na gotowy biszkopt wykładamy połowę masy. Następnie moczymy biszkopty podłużne w kawowym ponczu i połowę układamy na masie.
  11. 11. Rozsmarowujemy pozostałą część kremu i ponownie układamy resztę namoczonych biszkoptów.
  12. 12. Ciasto dekorujemy polewą z rozpuszczonej czekolady.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.374