Amerykański sernik waniliowy

Amerykański sernik waniliowy
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.67
6
Średnia 3.67 / 5 (6 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ser biały twarogowy  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Herbatniki  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Aromat waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Porzeczki czerwone  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Amerykański sernik waniliowy
  1. 1. Herbatniki kruszymy i dodajemy do nich roztopione wcześniej masło. Mieszamy składniki i wkładamy do wyłożonej folią aluminiową tortownicy.
    Herbatniki kruszymy i dodajemy do nich roztopione wcześniej masło. Mieszamy składniki i wkładamy do wyłożonej folią aluminiową tortownicy.
  2. 2. Ugniatamy ciasto dnem szklanki i wstawiamy do lodówki.
  3. 3. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 170°C.
  4. 4. Jaja ucieramy z cukrem oraz cukrem waniliowym do powstania jednolitej masy. Dodajemy do niej resztę składników i ucieramy do momentu otrzymania jednolitej konsystencji.
  5. 5. Ciasto wylewamy na tortownicę. Pieczemy przez około godzinę, a następnie pozostawiamy je do ostygnięcia w otwartym piekarniku.
  6. 6. Zimny sernik wstawiamy na całą noc do lodówki.
  7. 7. Przed podaniem na talerzu dekorujemy czerwonymi porzeczkami.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia ameryki północnej
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd642442 atarax for children crestor allopurinol zyloprim
wh0cd392153 buy strattera cafergot triamterene
wh0cd805532 hydrochlorothiazide celexa levaquin propranolol prednisone levaquin clindamycin order ...
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.702