Sernik limonkowy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Limonka  g  x  kcal =  kcal
Ser biały twarogowy  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Ciastka czekoladowe  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sernik limonkowy
  1. 1. Dokładnie rozkruszamy ciastka (najlepiej za pomocą blendera).
  2. 2. Następnie dodajemy lekko rozpuszczone masło i starannie mieszamy, do uzyskania jednolitej masy.
  3. 3. Masę wkładamy do lodówki na około pół godziny.
  4. 4. Wykładamy tortownicę folią śniadaniową.
  5. 5. Po upływie pół godziny wkładamy masę z rozkruszonych ciastek na spód tortownicy.
  6. 6. Ser mielimy w maszynce i dodajemy do niego cukier puder, jaja, sok z wyciśniętych limonek i żółtka.
  7. 7. Całość miksujemy, do momentu uzyskania jednolitej masy.
  8. 8. Masę wkładamy do tortownicy.
  9. 9. Żaroodporne naczynie wypełniamy wodą (0,75 wysokości) i wkładamy do niego tortownicę.
  10. 10. Całość umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 190°C.
  11. 11. Po godzinie wyjmujemy sernik i pozostawiamy do ostygnięcia.
  12. 12. Gdy osiągnie temperaturę pokojową wstawiamy go na noc do lodówki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe mleko i produkty mleczne
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
- woda z sodą i octem - DOPISZCIE, że chodzi o OCET JABŁKOWY bo ludziom krzywdę zrobicie! Nie ...
wiecie w czym ja robie oliwy teraz ? ma robota kuchnnego kohersen mycook, odryłem własne oliwy ...
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.773