Makaron penne z sosem

Makaron penne z sosem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.33
6
Średnia 3.33 / 5 (6 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Makaron  g  x  kcal = 0 kcal
Borowik  g  x  kcal = 0 kcal
Boczek wieprzowy  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Chilli  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Makaron penne z sosem
  1. 1. Umyte, oczyszczone i osuszone grzyby kroimy w talarki.
    Umyte, oczyszczone i osuszone grzyby kroimy w talarki.
  2. 2. Makaron gotujemy. Musi on być jędrny i sprężysty.
  3. 3. W garnku rozpuszczamy masło i wkładamy do niego boczek pokrojony w kostkę. Podsmażamy go, a następnie wyjmujemy z tłuszczu i odsączamy.
  4. 4. Na tłuszczu ze smażenia boczku smażymy uprzednio przygotowane grzyby. Gotowe wyjmujemy na sito i odcedzamy.
  5. 5. Na tym samym tłuszczu smażymy paprykę i rozgnieciony czosnek. Po około 3 minutach zdejmujemy z patelni.
  6. 6. Wrzucamy pokrojone w kostkę pomidory (bez skórki), dodajemy kilka listków bazylii i gotujemy około kwadrans.
  7. 7. Tak przygotowanym sosem zalewamy boczek z grzybami.
  8. 8. Świeżo ugotowane penne nakładamy na talerze. Dodajemy sos, ser i masło, a następnie całość dokładnie mieszamy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
Złożoność przepisu: prosty
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.851