Makaron penne z sosem

Makaron penne z sosem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.33
6
Średnia 3.33 / 5 (6 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Makaron  g  x  kcal = 0 kcal
Borowik  g  x  kcal = 0 kcal
Boczek wieprzowy  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Chilli  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Makaron penne z sosem
  1. 1. Umyte, oczyszczone i osuszone grzyby kroimy w talarki.
    Umyte, oczyszczone i osuszone grzyby kroimy w talarki.
  2. 2. Makaron gotujemy. Musi on być jędrny i sprężysty.
  3. 3. W garnku rozpuszczamy masło i wkładamy do niego boczek pokrojony w kostkę. Podsmażamy go, a następnie wyjmujemy z tłuszczu i odsączamy.
  4. 4. Na tłuszczu ze smażenia boczku smażymy uprzednio przygotowane grzyby. Gotowe wyjmujemy na sito i odcedzamy.
  5. 5. Na tym samym tłuszczu smażymy paprykę i rozgnieciony czosnek. Po około 3 minutach zdejmujemy z patelni.
  6. 6. Wrzucamy pokrojone w kostkę pomidory (bez skórki), dodajemy kilka listków bazylii i gotujemy około kwadrans.
  7. 7. Tak przygotowanym sosem zalewamy boczek z grzybami.
  8. 8. Świeżo ugotowane penne nakładamy na talerze. Dodajemy sos, ser i masło, a następnie całość dokładnie mieszamy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
Złożoność przepisu: prosty
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd934638 fluoxetine by mail buy celexa propecia
wh0cd164509 i found it zovirax tadalis sx
wh0cd566559 furosemide triamterene hctz 75 50 mg celebrex ampicillian tetracycline pills ...
wh0cd825918 Amitriptyline 10 Mg furosemide 20 mg tab
wh0cd577871 bentyl pills buy anafranil online anafranil buy allopurinol avodart baclofen
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.14