Pieczony schab z dzika przekładany ananasami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Ocet winny  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Szalotka  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana kremowa  g  x  kcal =  kcal
Kmin  g  x  kcal =  kcal
Koncentrat pomidorowy  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Schab z dzika  g  x  kcal = 0 kcal
Ananas w zalewie  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczony schab z dzika przekładany ananasami
  1. 1. Mięso myjemy i odsączamy z wody, po czym nacieramy zmiażdżonymi przyprawami i rozgniecionym czosnkiem.
  2. 2. Wkładamy do emaliowanego lub porcelanowego naczynia, obkładamy plasterkami cebuli i zalewamy octem.
  3. 3. Mięso w marynacie pozostawiamy w chłodnym miejscu (+7ºC) na 2 dni. W tym czasie kilkakrotnie je obracamy i polewamy zalewą, aby równomiernie się zamarynowało.
  4. 4. Po wyjęciu z zalewy mięso płuczemy pod bieżącą zimną wodą, odsączamy i nacieramy solą i pieprzem.
  5. 5. Wstawiamy do chłodnego miejsca na kilka godzin.
  6. 6. Gotujemy wywar z marchwi, porów i szalotek.
  7. 7. Po wyjęciu z lodówki obsmażamy schab z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu.
  8. 8. Do nagrzanego piekarnika wstawiamy brytfannę ze schabem. Pieczemy, skrapiając wywarem z warzyw.
  9. 9. Pod koniec pieczenia mięso obkładamy ugotowanymi warzywami.
  10. 10. Miękki schab wyjmujemy i pozostawiamy w ciepłym miejscu, żeby nie ostygł.
  11. 11. Sos przecedzamy, doprawiamy do smaku koncentratem pomidorowym, solą i pieprzem.
  12. 12. Do sosu wlewamy śmietanę, a następnie chwilę gotujemy na małym ogniu.
  13. 13. Upieczony schab kroimy w plastry w poprzek włókien i układamy na półmisku, przekładając plastrami ananasa.
  14. 14. Potrawę przybieramy podpieczonymi szalotkami i małymi marchewkami.
  15. 15. Sos podajemy oddzielnie w sosjerce.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia fusion
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna warzywa
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.767