Pieczony schab z dzika przekładany ananasami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Ocet winny  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Szalotka  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana kremowa  g  x  kcal =  kcal
Kmin  g  x  kcal =  kcal
Koncentrat pomidorowy  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Schab z dzika  g  x  kcal = 0 kcal
Ananas w zalewie  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczony schab z dzika przekładany ananasami
  1. 1. Mięso myjemy i odsączamy z wody, po czym nacieramy zmiażdżonymi przyprawami i rozgniecionym czosnkiem.
  2. 2. Wkładamy do emaliowanego lub porcelanowego naczynia, obkładamy plasterkami cebuli i zalewamy octem.
  3. 3. Mięso w marynacie pozostawiamy w chłodnym miejscu (+7ºC) na 2 dni. W tym czasie kilkakrotnie je obracamy i polewamy zalewą, aby równomiernie się zamarynowało.
  4. 4. Po wyjęciu z zalewy mięso płuczemy pod bieżącą zimną wodą, odsączamy i nacieramy solą i pieprzem.
  5. 5. Wstawiamy do chłodnego miejsca na kilka godzin.
  6. 6. Gotujemy wywar z marchwi, porów i szalotek.
  7. 7. Po wyjęciu z lodówki obsmażamy schab z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu.
  8. 8. Do nagrzanego piekarnika wstawiamy brytfannę ze schabem. Pieczemy, skrapiając wywarem z warzyw.
  9. 9. Pod koniec pieczenia mięso obkładamy ugotowanymi warzywami.
  10. 10. Miękki schab wyjmujemy i pozostawiamy w ciepłym miejscu, żeby nie ostygł.
  11. 11. Sos przecedzamy, doprawiamy do smaku koncentratem pomidorowym, solą i pieprzem.
  12. 12. Do sosu wlewamy śmietanę, a następnie chwilę gotujemy na małym ogniu.
  13. 13. Upieczony schab kroimy w plastry w poprzek włókien i układamy na półmisku, przekładając plastrami ananasa.
  14. 14. Potrawę przybieramy podpieczonymi szalotkami i małymi marchewkami.
  15. 15. Sos podajemy oddzielnie w sosjerce.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia fusion
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna warzywa
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd97724 buy lasix online canada website AZITHROMYCIN 500 MG TABLETS
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.771