Sernik świąteczny

Sernik świąteczny
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.6
5
Średnia 3.6 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ser twarogowy półtłusty  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Rodzynki  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Aromat cytrynowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sernik świąteczny
  1. 1. Ucieramy masło z cukrem pudrem.
    Ucieramy masło z cukrem pudrem.
  2. 2. Po uzyskaniu gładkiej masy dodajemy ser i dokładnie mieszamy.
  3. 3. Wkładamy do masy rodzynki, wsypujemy mąkę oraz cukier waniliowy i wlewamy aromat.
  4. 4. Całość miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.
  5. 5. Następnie smarujemy masłem tortownicę.
  6. 6. Ubijamy białka i dodajemy do masy.
  7. 7. Całość umieszczamy w tortownicy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C.
  8. 8. Kończymy pieczenie, kiedy sernik przybierze złocistą barwę (około godziny).
  9. 9. Po upieczeniu pozostawiamy je w piekarniku, aby ciasto wystygło.
  10. 10. Sernik dekorujemy syropem i podajemy z bitą śmietaną.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Kolacja Przekąski
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe mleko i produkty mleczne
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd327593 buy nolvadex purchase levofloxacin erythromycin antibiotic
wh0cd251716 Motilium Price Comparison rogaine
wh0cd55789 Amoxicillin Online elocon cream 0.1
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.801