Zupa krem z brokułów

Zupa krem z brokułów
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
8
Średnia 4 / 5 (8 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Brokuł  g  x  kcal = 0 kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal =  kcal
Przyprawa typu jarzynka  g  x  kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Wywar jarzynowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa krem z brokułów
  1. 1. Brokuły oraz pokrojony seler gotujemy w wywarze około 20 minut.
    Brokuły oraz pokrojony seler gotujemy w wywarze około 20 minut.
  2. 2. Ugotowane warzywa wyjmujemy z wywaru, przecieramy je przez sito (lub miksujemy) i ponownie dodajemy do wywaru.
  3. 3. Zagotowaną zupę zabielamy żółtkami ze śmietaną oraz żółtym serem. Wszystko dokładnie mieszamy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd306073 buy sildenafil
wh0cd673040 cytotec avodart propecia nexium valtrex proventil inhaler for sale buy propecia
wh0cd750037 furosemide atarax for eczema this site order lasix with no prescription arimidex where ...
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.79