Tuńczyk ze szczawiem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Szczaw  g  x  kcal = 0 kcal
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Tuńczyk  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Śmietana 22%  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Wywar rybny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Tuńczyk ze szczawiem
  1. 1. Szczaw płuczemy i usuwamy ogonki.
  2. 2. Szalotkę obieramy i kroimy w małe kawałki.
  3. 3. Płaty tuńczyka układamy między dwiema warstwami wysmarowanego pergaminu i delikatnie je spłaszczamy.
  4. 4. Jedną stronę przyprawiamy solą i pieprzem.
  5. 5. Do rondla wlewamy wino, wywar z ryby i wkładamy szalotkę. Dusimy do momentu, aż całkowicie zredukujemy płyn.
  6. 6. Dodajemy śmietanę i gotujemy, aż sos stanie się zawiesisty.
  7. 7. Dodajemy szczaw, zestawiamy z ognia i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem wyciśniętym z cytryny.
  8. 8. Rozgrzewamy patelnię i układamy na niej płaty tuńczyka stroną osoloną do dna, smażymy przez chwilę z jednej i z drugiej strony.
  9. 9. Po usmażeniu wyjmujemy tuńczyka na podgrzane talerze z wcześniej nałożonym sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: alkohol ryby warzywa
Metody przygotowania: Duszenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd857653 toradol kidney stones here tetracycline purchase online
wh0cd837241 Buy Diflucan augmentin cheap clomid
wh0cd10507 Synthroid No Rx
wh0cd653756 indocin albuterol price albuterol
wh0cd694562 robaxin drug buy colchicine online eurax sildenafil inderal 40mg 80mg buy yasmin ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.664