Tuńczyk ze szczawiem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Szczaw  g  x  kcal = 0 kcal
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Tuńczyk  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Śmietana 22%  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Wywar rybny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Tuńczyk ze szczawiem
  1. 1. Szczaw płuczemy i usuwamy ogonki.
  2. 2. Szalotkę obieramy i kroimy w małe kawałki.
  3. 3. Płaty tuńczyka układamy między dwiema warstwami wysmarowanego pergaminu i delikatnie je spłaszczamy.
  4. 4. Jedną stronę przyprawiamy solą i pieprzem.
  5. 5. Do rondla wlewamy wino, wywar z ryby i wkładamy szalotkę. Dusimy do momentu, aż całkowicie zredukujemy płyn.
  6. 6. Dodajemy śmietanę i gotujemy, aż sos stanie się zawiesisty.
  7. 7. Dodajemy szczaw, zestawiamy z ognia i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem wyciśniętym z cytryny.
  8. 8. Rozgrzewamy patelnię i układamy na niej płaty tuńczyka stroną osoloną do dna, smażymy przez chwilę z jednej i z drugiej strony.
  9. 9. Po usmażeniu wyjmujemy tuńczyka na podgrzane talerze z wcześniej nałożonym sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: alkohol ryby warzywa
Metody przygotowania: Duszenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd872630 cephalexin diclofenac provera medicine seroquel tamoxifen 20 mg prozac buy cipro xr
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.718