Tuńczyk ze szczawiem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Szczaw  g  x  kcal = 0 kcal
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Tuńczyk  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Śmietana 22%  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Wywar rybny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Tuńczyk ze szczawiem
  1. 1. Szczaw płuczemy i usuwamy ogonki.
  2. 2. Szalotkę obieramy i kroimy w małe kawałki.
  3. 3. Płaty tuńczyka układamy między dwiema warstwami wysmarowanego pergaminu i delikatnie je spłaszczamy.
  4. 4. Jedną stronę przyprawiamy solą i pieprzem.
  5. 5. Do rondla wlewamy wino, wywar z ryby i wkładamy szalotkę. Dusimy do momentu, aż całkowicie zredukujemy płyn.
  6. 6. Dodajemy śmietanę i gotujemy, aż sos stanie się zawiesisty.
  7. 7. Dodajemy szczaw, zestawiamy z ognia i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem wyciśniętym z cytryny.
  8. 8. Rozgrzewamy patelnię i układamy na niej płaty tuńczyka stroną osoloną do dna, smażymy przez chwilę z jednej i z drugiej strony.
  9. 9. Po usmażeniu wyjmujemy tuńczyka na podgrzane talerze z wcześniej nałożonym sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: alkohol ryby warzywa
Metody przygotowania: Duszenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.702