Ciasteczka - sucharki

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Pieprz cayenne  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasteczka - sucharki
  1. 1. Mąkę mieszamy z cukrem, bułką tartą, mielonymi migdałami i przyprawami korzennymi.
  2. 2. Masło ucieramy z solą i skórką cytrynową, po czym łączymy z poprzednio zmieszanymi składnikami i wyrabiamy kruche ciasto. Z masy robimy kulę, którą zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na pół godziny.
  3. 3. Schłodzone ciasto wałkujemy na stolnicy posypanej mąką do grubości 4-5 mm i wycinamy ciasteczka o dowolnych kształtach.
  4. 4. Ciasteczka układamy na wysmarowanej blasze, smarujemy lekko ubitym białkiem i posypujemy cukrem.
  5. 5. Pieczemy 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
- woda z sodą i octem - DOPISZCIE, że chodzi o OCET JABŁKOWY bo ludziom krzywdę zrobicie! Nie ...
wiecie w czym ja robie oliwy teraz ? ma robota kuchnnego kohersen mycook, odryłem własne oliwy ...
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.62