Ciasteczka - sucharki

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Pieprz cayenne  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasteczka - sucharki
  1. 1. Mąkę mieszamy z cukrem, bułką tartą, mielonymi migdałami i przyprawami korzennymi.
  2. 2. Masło ucieramy z solą i skórką cytrynową, po czym łączymy z poprzednio zmieszanymi składnikami i wyrabiamy kruche ciasto. Z masy robimy kulę, którą zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na pół godziny.
  3. 3. Schłodzone ciasto wałkujemy na stolnicy posypanej mąką do grubości 4-5 mm i wycinamy ciasteczka o dowolnych kształtach.
  4. 4. Ciasteczka układamy na wysmarowanej blasze, smarujemy lekko ubitym białkiem i posypujemy cukrem.
  5. 5. Pieczemy 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.54