Przekładaniec z marmoladą morelową

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Margaryna  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Marmolada morelowa  g  x   kcal =  kcal
Orzech  g  x  kcal = 0 kcal
Czekolada mleczna  g  x   kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Przekładaniec z marmoladą morelową
  1. 1. Rozrabiamy drożdże w mleku i odstawiamy do wyrośnięcia.
  2. 2. Wysypujemy na stolnice mąkę, dodajemy masło i wyrabiamy ciasto.
  3. 3. Do powstałej masy dodajemy rozrobione drożdże i całość ugniatamy jeszcze przez chwilę.
  4. 4. Gotowe ciasto kroimy na trzy równe części.
  5. 5. Każdy kawałek dokładnie rozwałkowujemy na oprószonej mąką stolnicy.
  6. 6. Na natłuszczonej blasze do pieczenia kładziemy pierwszy placek.
  7. 7. Na nim układamy połowę: marmolady, posiekanych orzechów, cukru i cukru waniliowego.
  8. 8. Całość nakrywamy drugim rozwałkowanym kawałkiem ciasta i nakładamy na niego pozostałe składniki.
  9. 9. Ciasto przykrywamy trzecim rozwałkowanym kawałkiem ciasta.
  10. 10. Wstawiamy przekładaniec do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy do zarumienienia.
  11. 11. Do garnka wkładamy czekoladę, margarynę, wlewamy olej oraz mleko. Wszystkie składniki mocno podgrzewamy i mieszamy.
  12. 12. Gotowy przekładaniec, przed zdjęciem go z blachy, polewamy przygotowana polewą z czekolady.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd945975 prednisone advair erythromycin propecia atomoxetine strattera
wh0cd306073 buy sildenafil
wh0cd673040 cytotec avodart propecia nexium valtrex proventil inhaler for sale buy propecia
wh0cd750037 furosemide atarax for eczema this site order lasix with no prescription arimidex where ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.856