Przekładaniec z marmoladą morelową

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Margaryna  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Marmolada morelowa  g  x   kcal =  kcal
Orzech  g  x  kcal = 0 kcal
Czekolada mleczna  g  x   kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Przekładaniec z marmoladą morelową
  1. 1. Rozrabiamy drożdże w mleku i odstawiamy do wyrośnięcia.
  2. 2. Wysypujemy na stolnice mąkę, dodajemy masło i wyrabiamy ciasto.
  3. 3. Do powstałej masy dodajemy rozrobione drożdże i całość ugniatamy jeszcze przez chwilę.
  4. 4. Gotowe ciasto kroimy na trzy równe części.
  5. 5. Każdy kawałek dokładnie rozwałkowujemy na oprószonej mąką stolnicy.
  6. 6. Na natłuszczonej blasze do pieczenia kładziemy pierwszy placek.
  7. 7. Na nim układamy połowę: marmolady, posiekanych orzechów, cukru i cukru waniliowego.
  8. 8. Całość nakrywamy drugim rozwałkowanym kawałkiem ciasta i nakładamy na niego pozostałe składniki.
  9. 9. Ciasto przykrywamy trzecim rozwałkowanym kawałkiem ciasta.
  10. 10. Wstawiamy przekładaniec do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy do zarumienienia.
  11. 11. Do garnka wkładamy czekoladę, margarynę, wlewamy olej oraz mleko. Wszystkie składniki mocno podgrzewamy i mieszamy.
  12. 12. Gotowy przekładaniec, przed zdjęciem go z blachy, polewamy przygotowana polewą z czekolady.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.737