Miodowe ciastka z bakaliami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Bakalie  g  x  kcal = 0 kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Soda oczyszczona  g  x  kcal =  kcal
Skórka pomarańczowa kandyzowana  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Miodowe ciastka z bakaliami
  1. 1. Miód, masło oraz cukier mieszamy w jednym garnku i podgrzewany na małym ogniu (uwaga, aby się nie przypaliło i zagotowało), aż do połączenia się wszystkich składników.
  2. 2. Zestawiamy masę z ognia i pozostawiamy do wystygnięcia.
  3. 3. Dodajemy jaja, sodę, skórkę i sok z cytryny, skórkę z pomarańczy oraz przyprawy.
  4. 4. Wszystko dokładnie mieszamy i powoli dodajemy przesianą mąkę.
  5. 5. Do ciasta dodajemy bakalie i jeszcze raz zagniatamy, po czym wstawiamy do lodówki na pół godziny.
  6. 6. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180°C i wykładamy blachę papierem do pieczenia.
  7. 7. Ciasto rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na placki grubości około 0,5 cm.
  8. 8. Następnie wycinamy ciasteczka o dowolnych kształtach i układamy je na blasze.
  9. 9. Pieczemy około 5 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240401 continue suhagra
wh0cd240387 buy celebrex ampicillin ONLINE KAMAGRA
wh0cd119227 rimonabant zithromax no prescription lasix ampicillin
wh0cd684351 buy azithromycin online
wh0cd186027 synthroid 50mcg motilium otc eurax elocon buy amitriptyline
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.745