Miodowe ciastka z bakaliami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Bakalie  g  x  kcal = 0 kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Soda oczyszczona  g  x  kcal =  kcal
Skórka pomarańczowa kandyzowana  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Miodowe ciastka z bakaliami
  1. 1. Miód, masło oraz cukier mieszamy w jednym garnku i podgrzewany na małym ogniu (uwaga, aby się nie przypaliło i zagotowało), aż do połączenia się wszystkich składników.
  2. 2. Zestawiamy masę z ognia i pozostawiamy do wystygnięcia.
  3. 3. Dodajemy jaja, sodę, skórkę i sok z cytryny, skórkę z pomarańczy oraz przyprawy.
  4. 4. Wszystko dokładnie mieszamy i powoli dodajemy przesianą mąkę.
  5. 5. Do ciasta dodajemy bakalie i jeszcze raz zagniatamy, po czym wstawiamy do lodówki na pół godziny.
  6. 6. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180°C i wykładamy blachę papierem do pieczenia.
  7. 7. Ciasto rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na placki grubości około 0,5 cm.
  8. 8. Następnie wycinamy ciasteczka o dowolnych kształtach i układamy je na blasze.
  9. 9. Pieczemy około 5 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.733