Ciasteczka z orzechami

Ciasteczka z orzechami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
1
Średnia 4 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Orzech włoski  g  x  kcal = 0 kcal
Aromat waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasteczka z orzechami
  1. 1. Masło, przesianą mąkę i żółtka siekamy nożem, a następnie zagniatamy ze śmietaną. Dodajemy sól oraz aromat waniliowy.
    Masło, przesianą mąkę i żółtka siekamy nożem, a następnie zagniatamy ze śmietaną. Dodajemy sól oraz aromat waniliowy.
  2. 2. Gotowe ciasto wstawiamy na 3 godziny do lodówki.
  3. 3. Po wyjęciu z lodówki ciasto dzielimy na porcje i wałkujemy na placki grubości 3 mm. Potem wykrawamy okrągłe ciasteczka najlepiej używając do tego szklanki.
  4. 4. Białka z solą ubijamy na sztywną pianę i dodajemy cukier puder.
  5. 5. Na każdym ciasteczku umieszczamy pół łyżki piany i odrobinę posiekanych orzechów włoskich.
  6. 6. Blachę wykładamy papierem i układamy na niej ciasteczka.
  7. 7. Całość pieczemy przez 20 minut w nagrzanym do 160°C piekarniku.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd635945 terramycin prandin propecia
wh0cd289526 plendil retin a valtrex
wh0cd415527 seroquel cephalexin probenecid colchicine ventolin
Sernix ~ Gość
wh0cd19530 amoxil 875 mg for more info diclofenac asacol citalopram for anxiety and stress ...
wh0cd664572 buy tadacip
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.638