Ciasto kawowo-migdałowe

Ciasto kawowo-migdałowe
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.25
4
Średnia 4.25 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Kawa  g  x  kcal =  kcal
Kawa rozpuszczalna  g  x  kcal =  kcal
Dżem wiśniowy  g  x   kcal =  kcal
Budyń mleczny waniliowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto kawowo-migdałowe
  1. 1. Mieszamy budyń z cukrem (10 dkg) oraz dwoma żółtkami, po czym całość zagotowujemy i odstawiamy do wystygnięcia.
    Mieszamy budyń z cukrem (10 dkg) oraz dwoma żółtkami, po czym całość zagotowujemy i odstawiamy do wystygnięcia.
  2. 2. Do miski wkładamy masło oraz kawę i ucieramy, dodając stopniowo chłodny budyń.
  3. 3. Do wysokiego naczynia wlewamy pozostałe żółtka i ubijamy je mikserem do białości.
  4. 4. Do żółtek dodajemy połowę posiekanych migdałów.
  5. 5. W osobnym naczyniu ubijamy białka z pozostałym cukrem, a sztywną pianę dodajemy do żółtek wraz z resztą migdałów.
  6. 6. Po dokładnym zmieszaniu składników umieszczamy ciasto w tortownicy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 240ºC przez około pół godziny.
  7. 7. Gotowe ciasto pozostawiamy na noc do wystygnięcia.
  8. 8. Rozcinamy ciasto na pół w szerz, smarujemy dolny placek dżemem i przygotowaną wcześniej masą budyniowo-kawową.
  9. 9. Przykrywamy całość drugą częścią ciasta a po wierzchu rozprowadzamy resztę kremu, wyrównując powierzchnie. Ciasto przyozdabiamy rozetą i ziarnami kawy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: jajka kawa mleko i produkty mleczne
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd216633 buy albendazole buy adalat Buy Provera albuterol drug buy robaxin
Przydatny artykuł dla osób, które planują założenie bądź dopiero co założyły aparat. Ja ...
wh0cd376695 buy toradol furosemide iv provera valtrex buy revia online fluoxetine
wh0cd282311 crestor tadalis sx
wh0cd227951 cheap cafergot tamoxifen Where To Buy Diflucan bentyl without rx
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:4.058