Borowikowa zapiekanka z serem

Borowikowa zapiekanka z serem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.17
6
Średnia 3.17 / 5 (6 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Borowik  g  x  kcal = 0 kcal
Ser  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Borowikowa zapiekanka z serem
  1. 1. Borowiki dokładnie myjemy i osuszamy.
    Borowiki dokładnie myjemy i osuszamy.
  2. 2. Większe egzemplarze kroimy na cztery kawałki, a mniejsze zaś pozostawiamy w całości.
  3. 3. Pokrojoną cebulę delikatnie podsmażamy na oleju.
  4. 4. Do cebuli dodajemy borowiki i doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku.
  5. 5. Całość dusimy na małym ogniu, od czasu do czasu skrapiając wodą.
  6. 6. Gdy grzyby są już miękkie, posypujemy je mąką i wlewamy do nich mleko.
  7. 7. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.
  8. 8. Pod koniec gotowania dodajemy śmietanę, masło, sól i pieprz do smaku.
  9. 9. Zawartość garnka przekładamy do żaroodpornego naczynia.
  10. 10. Wierzch posypujemy serem (dowolny rodzaj) wcześniej wymieszanym z bułką tartą.
  11. 11. Zapiekankę wstawiamy do gorącego piekarnika (230°C) na ok. 15 min.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.308