Borowikowa zapiekanka z serem

Borowikowa zapiekanka z serem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
6
Średnia 3 / 5 (6 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Borowik  g  x  kcal = 0 kcal
Ser  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Borowikowa zapiekanka z serem
  1. 1. Borowiki dokładnie myjemy i osuszamy.
    Borowiki dokładnie myjemy i osuszamy.
  2. 2. Większe egzemplarze kroimy na cztery kawałki, a mniejsze zaś pozostawiamy w całości.
  3. 3. Pokrojoną cebulę delikatnie podsmażamy na oleju.
  4. 4. Do cebuli dodajemy borowiki i doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku.
  5. 5. Całość dusimy na małym ogniu, od czasu do czasu skrapiając wodą.
  6. 6. Gdy grzyby są już miękkie, posypujemy je mąką i wlewamy do nich mleko.
  7. 7. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.
  8. 8. Pod koniec gotowania dodajemy śmietanę, masło, sól i pieprz do smaku.
  9. 9. Zawartość garnka przekładamy do żaroodpornego naczynia.
  10. 10. Wierzch posypujemy serem (dowolny rodzaj) wcześniej wymieszanym z bułką tartą.
  11. 11. Zapiekankę wstawiamy do gorącego piekarnika (230°C) na ok. 15 min.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd523521 albendazole arimidex propecia order celebrex 200
wh0cd10507 plavix without rx
wh0cd978794 cafegot buy eurax retin-a
wh0cd469161 celebrex buy online baclofen diflucan paxil toradol otc tretinoin abilify cymbalta
wh0cd945958 yasmin buy ampicillin misoprostol
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.762