Borowikowa zapiekanka z serem

Borowikowa zapiekanka z serem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
6
Średnia 3 / 5 (6 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Borowik  g  x  kcal = 0 kcal
Ser  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Borowikowa zapiekanka z serem
  1. 1. Borowiki dokładnie myjemy i osuszamy.
    Borowiki dokładnie myjemy i osuszamy.
  2. 2. Większe egzemplarze kroimy na cztery kawałki, a mniejsze zaś pozostawiamy w całości.
  3. 3. Pokrojoną cebulę delikatnie podsmażamy na oleju.
  4. 4. Do cebuli dodajemy borowiki i doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku.
  5. 5. Całość dusimy na małym ogniu, od czasu do czasu skrapiając wodą.
  6. 6. Gdy grzyby są już miękkie, posypujemy je mąką i wlewamy do nich mleko.
  7. 7. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.
  8. 8. Pod koniec gotowania dodajemy śmietanę, masło, sól i pieprz do smaku.
  9. 9. Zawartość garnka przekładamy do żaroodpornego naczynia.
  10. 10. Wierzch posypujemy serem (dowolny rodzaj) wcześniej wymieszanym z bułką tartą.
  11. 11. Zapiekankę wstawiamy do gorącego piekarnika (230°C) na ok. 15 min.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd583422 price of clindamycin buspirone pill buy colchicine buy zoloft cheap
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
wh0cd591094 buy cafergot toradol pills
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.744