Śledzie na słodko

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Śledź solony  g  x  kcal =  kcal
Cebula czerwona  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Ocet winny  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Woda mineralna  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Śledzie na słodko
  1. 1. Cebulę drobno siekamy. Następnie wrzucamy ją do garnka razem z białym pieprzem, liśćmi laurowymi oraz zielem angielskim. Zanim zaczniemy gotować dodajemy jeszcze cukier oraz ocet.
  2. 2. Całość doprowadzamy do wrzenia i pozostawiamy, aby wystygło.
  3. 3.  Śledzie oczyszczamy i patroszymy. Usuwamy z nich ości i kroimy w dzwonka.
  4. 4. Wkładamy je do słoików i zalewamy wcześniej przygotowaną zalewą.
  5. 5. Wstawiamy je na noc do lodówki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Przekąski
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Marynowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Kompletne bzdury. Dieta paleo czy nawet LCHF to rozwiązanie. Unikanie tłuszczu zwierzęcego to ...
dobre ale szkodliwe
Lampka jest poprawnym zwrotem, które znajduje się w słowniku języka polskiego PWN. Czy mamy ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.724