Śledzie na słodko

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Śledź solony  g  x  kcal =  kcal
Cebula czerwona  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Ocet winny  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Woda mineralna  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Śledzie na słodko
  1. 1. Cebulę drobno siekamy. Następnie wrzucamy ją do garnka razem z białym pieprzem, liśćmi laurowymi oraz zielem angielskim. Zanim zaczniemy gotować dodajemy jeszcze cukier oraz ocet.
  2. 2. Całość doprowadzamy do wrzenia i pozostawiamy, aby wystygło.
  3. 3.  Śledzie oczyszczamy i patroszymy. Usuwamy z nich ości i kroimy w dzwonka.
  4. 4. Wkładamy je do słoików i zalewamy wcześniej przygotowaną zalewą.
  5. 5. Wstawiamy je na noc do lodówki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Przekąski
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Marynowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd857653 toradol kidney stones here tetracycline purchase online
wh0cd837241 Buy Diflucan augmentin cheap clomid
wh0cd10507 Synthroid No Rx
wh0cd653756 indocin albuterol price albuterol
wh0cd694562 robaxin drug buy colchicine online eurax sildenafil inderal 40mg 80mg buy yasmin ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.753