Sałatka po alzacku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Burak ćwikłowy  g  x  kcal = 0 kcal
Wieprzowe serdelki wędzone  g  x   kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Musztarda  g  x   kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka po alzacku
  1. 1. Buraki dokładnie myjemy, a następnie gotujemy pod przykrywką do miękkości. Następnie jeszcze ciepłe obieramy ze skórki. Gdy ostygną kroimy je w plasterki.
  2. 2. Obrane serdelki i cebulę również kroimy w plasterki.
  3. 3. Musztardę rozcieramy z solą, pieprzem i sokiem cytrynowym. Dodajemy oliwę i całość dokładnie mieszamy.
  4. 4. Pokrojone buraki oraz posiekaną cebulę zalewamy sosem i wstawiamy na godzinę do lodówki.
  5. 5. Pokrojone serdelki łączymy z burakami. Sałatkę dekorujemy posiekanymi: czosnkiem, majerankiem, kminem i goździkami.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Posiłek: Lunch Kolacja
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd424990 prednisolone by mail
wh0cd588071 allopurinol diclofenac gel 3 resource retin-a atenolol tenormin prednisolone
wh0cd216633 buy albendazole buy adalat Buy Provera albuterol drug buy robaxin
Przydatny artykuł dla osób, które planują założenie bądź dopiero co założyły aparat. Ja ...
wh0cd376695 buy toradol furosemide iv provera valtrex buy revia online fluoxetine
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.083