Sos Veron

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sardela  g  x  kcal =  kcal
Pieprz cayenne  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Estragon  g  x  kcal =  kcal
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Ocet 6%  g  x  kcal =  kcal
Trybula ogrodowa  g  x  kcal =  kcal
Wywar rybny  g  x   kcal =  kcal
Sos normandzki  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sos Veron
  1. 1. Sos normandzki wlewamy do miski i odstawiamy w ciepłe miejsce.
  2. 2. Siekamy szalotkę, trybulę oraz estragon.
  3. 3. Pomidora zalewamy wrzątkiem i ściągamy z niego skórkę, usuwamy pestki, kroimy go w kostkę i wrzucamy do rondla.
  4. 4. Dodajemy białe wino oraz ocet, aby sos zgęstniał.
  5. 5. Wszystko gotujemy aż odparuje woda.
  6. 6. Całość przecieramy przez sito mieszając łyżką.
  7. 7. Odparowany sos dodajemy do sosu normandzkiego.
  8. 8. Podgrzewamy wywar rybny i odparowujemy połowę sosu.
  9. 9. Filety z sardeli po namoczeniu w wodzie rozgniatamy widelcem i dodajemy do sosu razem z wywarem.
  10. 10. Przyprawiamy pieprzem Cayenne i solą, dokładnie mieszamy i przecieramy przez gęste sito.
  11. 11. Na koniec dodajemy trybulę i estragon.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: alkohol ryby warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd327593 buy nolvadex purchase levofloxacin erythromycin antibiotic
wh0cd251716 Motilium Price Comparison rogaine
wh0cd55789 Amoxicillin Online elocon cream 0.1
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.976