Tatar z łososia

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Łosoś  g  x  kcal = 0 kcal
Sardela  g  x  kcal =  kcal
Krewetki  g  x  kcal = 0 kcal
Wódka  g  x  kcal =  kcal
Kapary  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Ogórek  g  x  kcal =  kcal
Ogórki korniszony  g  x   kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Ocet 6%  g  x  kcal =  kcal
Sos worcestershire  g  x  kcal =  kcal
Sos chilli  g  x   kcal =  kcal
Trybula ogrodowa  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Pieprz cayenne  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Tatar z łososia
  1. 1. Z łososia, usuwamy skórę i wyjmujemy ości.
  2. 2. Wyskubujemy krewetki ze skorupek i odciskamy sardele.
  3. 3. Łososia, krewetki, sardele, korniszony, kapary i same listki z zielonej pietruszki kroimy na kawałki.
  4. 4. Wszystko mieszamy i dodajemy żółtka, zielony pieprz, oliwę z oliwek, sos worcester, sos chilli, ocet i wódkę.
  5. 5. Po uzyskaniu jednolitej masy dzielimy ją na 4 części i z każdej formujemy kulę.
  6. 6. Odstawiamy na kilka minut w chłodne miejsce.
  7. 7. Łososia układamy na pokrojonych w cienkie plasterki ogórkach i przybieramy listkami trybuli.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Nie wymagające gotowania
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.74