Tatar z łososia

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Łosoś  g  x  kcal = 0 kcal
Sardela  g  x  kcal =  kcal
Krewetki  g  x  kcal = 0 kcal
Wódka  g  x  kcal =  kcal
Kapary  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Ogórek  g  x  kcal =  kcal
Ogórki korniszony  g  x   kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Ocet 6%  g  x  kcal =  kcal
Sos worcestershire  g  x  kcal =  kcal
Sos chilli  g  x   kcal =  kcal
Trybula ogrodowa  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Pieprz cayenne  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Tatar z łososia
  1. 1. Z łososia, usuwamy skórę i wyjmujemy ości.
  2. 2. Wyskubujemy krewetki ze skorupek i odciskamy sardele.
  3. 3. Łososia, krewetki, sardele, korniszony, kapary i same listki z zielonej pietruszki kroimy na kawałki.
  4. 4. Wszystko mieszamy i dodajemy żółtka, zielony pieprz, oliwę z oliwek, sos worcester, sos chilli, ocet i wódkę.
  5. 5. Po uzyskaniu jednolitej masy dzielimy ją na 4 części i z każdej formujemy kulę.
  6. 6. Odstawiamy na kilka minut w chłodne miejsce.
  7. 7. Łososia układamy na pokrojonych w cienkie plasterki ogórkach i przybieramy listkami trybuli.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Nie wymagające gotowania
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
wh0cd186027 phenergan tablet advair diskus metformin keflex 500
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.204