Barszcz czerwony zabielany na zakwasie z ogórków

Barszcz czerwony zabielany na zakwasie z ogórków
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
2
Średnia 3.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Burak ćwikłowy  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Kości wołowe  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Kwas ogórkowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Barszcz czerwony zabielany na zakwasie z ogórków
  1. 1. Włoszczyznę oczyszczamy, buraki myjemy i obieramy ze skórki.
    Włoszczyznę oczyszczamy, buraki myjemy i obieramy ze skórki.
  2. 2. Opłukane kości wołowe zalewamy wodą, gotujemy przez kilkanaście minut.
  3. 3. Dodajemy włoszczyznę oraz liście laurowe i gotujemy wywar.
  4. 4. Dodajemy do zupy pokrojone w plastry buraki.
  5. 5. Całość zagotowujemy, a następnie przecedzamy przez sitko.
  6. 6. Do przygotowanego wywaru dodajemy kwas z ogórków kiszonych oraz śmietanę wymieszaną z mąką.
  7. 7. Zupę ponownie zagotowujemy.
  8. 8. Barszcz doprawiamy do smaku pieprzem, solą oraz cukrem.
  9. 9. Przed podaniem posypujemy zupę drobno posiekaną natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Sezon: Lato, Jesień, Zima,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
- woda z sodą i octem - DOPISZCIE, że chodzi o OCET JABŁKOWY bo ludziom krzywdę zrobicie! Nie ...
wiecie w czym ja robie oliwy teraz ? ma robota kuchnnego kohersen mycook, odryłem własne oliwy ...
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.833