Barszcz czerwony zabielany na zakwasie z ogórków

Barszcz czerwony zabielany na zakwasie z ogórków
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
2
Średnia 3.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Burak ćwikłowy  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Kości wołowe  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Kwas ogórkowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Barszcz czerwony zabielany na zakwasie z ogórków
  1. 1. Włoszczyznę oczyszczamy, buraki myjemy i obieramy ze skórki.
    Włoszczyznę oczyszczamy, buraki myjemy i obieramy ze skórki.
  2. 2. Opłukane kości wołowe zalewamy wodą, gotujemy przez kilkanaście minut.
  3. 3. Dodajemy włoszczyznę oraz liście laurowe i gotujemy wywar.
  4. 4. Dodajemy do zupy pokrojone w plastry buraki.
  5. 5. Całość zagotowujemy, a następnie przecedzamy przez sitko.
  6. 6. Do przygotowanego wywaru dodajemy kwas z ogórków kiszonych oraz śmietanę wymieszaną z mąką.
  7. 7. Zupę ponownie zagotowujemy.
  8. 8. Barszcz doprawiamy do smaku pieprzem, solą oraz cukrem.
  9. 9. Przed podaniem posypujemy zupę drobno posiekaną natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Sezon: Lato, Jesień, Zima,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd423535 metformin without a prescriptions online tetracycline clindamycin hcl 300 mg ...
wh0cd7982 purchase lynoral
wh0cd775159 buy zestoretic
wh0cd839115 Trazodone Hydrochloride
wh0cd989844 prozac levaquin where to buy tadalafil online ventolin augmentin pill
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.391