Bogracz z dzika z kładzionymi kluskami

Bogracz z dzika z kładzionymi kluskami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.55
11
Średnia 3.55 / 5 (11 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mięso z dzika  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Przecier pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Bogracz z dzika z kładzionymi kluskami
  1. 1. Mięso pozbawiamy błonek, ścięgien i powięzi.
    Mięso pozbawiamy błonek, ścięgien i powięzi.
  2. 2. Kroimy je w kostkę i mieszamy z dwoma utartymi z solą ząbkami czosnku oraz kminkiem.
  3. 3. Dziczyznę pozostawiamy na ok. 2 godziny do zamarynowania.
  4. 4. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę i dusimy na 5 łyżkach oliwy do momentu, aż warzywa będą miękkie.
  5. 5. Mięso obsmażamy na patelni na mocno rozgrzanej pozostałej oliwie.
  6. 6. Kiedy mięso się zarumieni, dodajemy duszone warzywa, a następnie do garnka dolewamy szklankę wody, litr rosołu i przecier pomidorowy.
  7. 7. Całość gotujemy na małym ogniu pod przykryciem.
  8. 8. Obieramy ziemniaki, kroimy je w kostkę, a potem dodajemy do gotującego się mięsa.
  9. 9. Z jaj i mąki przygotowujemy dość gęste lane ciasto.
  10. 10. Gdy mięso i ziemniaki będą już miękkie, za pomocą łyżki robimy kładzione kluski (bezpośrednio do naczynia, w którym dusimy mięso).
  11. 11. Dodajemy bardzo drobno pokrojone 2 ząbki czosnku i przyprawiamy wywar wedle uznania.
  12. 12. Bogracz podajemy z pieczywem i czerwonym wytrawnym winem (bogracz można w podobny sposób przyrządzić z mięsa jelenia i sarny).
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia węgierska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna warzywa ziemniaki
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd465093 buy disulfiram online bupropion sr 150 mg tablet meclizine where can i buy propecia ...
wh0cd354447 BUY TORADOL ONLINE
wh0cd60545 indocin online elocon buy karela prednisolone online synthroid yasmin
wh0cd318145 prilosec pills
wh0cd721809 nolvadex for sale
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.735