Waterzoi z ryb

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Dorsz filet  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Łosoś  g  x  kcal = 0 kcal
Seler naciowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Szałwia  g  x  kcal =  kcal
Sucharki  g  x   kcal =  kcal
Bagietka  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Waterzoi z ryb
  1. 1. Łososia i dorsza oczyszczamy z łusek i dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą. Gotujemy wywar z ryb.
  2. 2. Łodygi selera kroimy w słupki.
  3. 3. Garnek smarujemy tłuszczem i do tak przygotowanego garnka wkładamy selera, szałwię, wsypujemy sól i pieprz. Na wierzch wkładamy ryby.
  4. 4. Całość zalewamy wywarem, dodajemy masło i gotujemy wolno przez 15 minut.
  5. 5. Po ugotowaniu odstawiamy do przestudzenia. Kiedy ryby będą chłodne zdejmujemy skórę i kroimy je na kawałki.
  6. 6. Wywar przecedzamy i wkładamy do niego kawałki łososia i dorsza.
  7. 7. Garnek przykrywamy i doprowadzamy wywar do wrzenia, po czym zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze przez 15 minut.
  8. 8. Sucharki rozgniatamy, wrzucamy do garnka i mieszamy.
  9. 9. Bagietkę kroimy w małe tartinki i podsmażamy na maśle.
  10. 10. Potrawę podajemy w garnku, a bagietkę na osobnym talerzu.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe ryby
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd675280 Purchase Sildenafil recommended reading
wh0cd273229 buy yasmin Albuterol Online metformin er
wh0cd249469 Buy Inderal dutasteride
wh0cd162269 hydrochlorothiazide 12.5 buy strattera buy stromectol online buy cafergot online cheap ...
wh0cd566558 albuterol inhaler no prescription albuterol inhaler lipitor adalat without ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.312