Waterzoi z ryb

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Dorsz filet  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Łosoś  g  x  kcal = 0 kcal
Seler naciowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Szałwia  g  x  kcal =  kcal
Sucharki  g  x   kcal =  kcal
Bagietka  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Waterzoi z ryb
  1. 1. Łososia i dorsza oczyszczamy z łusek i dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą. Gotujemy wywar z ryb.
  2. 2. Łodygi selera kroimy w słupki.
  3. 3. Garnek smarujemy tłuszczem i do tak przygotowanego garnka wkładamy selera, szałwię, wsypujemy sól i pieprz. Na wierzch wkładamy ryby.
  4. 4. Całość zalewamy wywarem, dodajemy masło i gotujemy wolno przez 15 minut.
  5. 5. Po ugotowaniu odstawiamy do przestudzenia. Kiedy ryby będą chłodne zdejmujemy skórę i kroimy je na kawałki.
  6. 6. Wywar przecedzamy i wkładamy do niego kawałki łososia i dorsza.
  7. 7. Garnek przykrywamy i doprowadzamy wywar do wrzenia, po czym zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze przez 15 minut.
  8. 8. Sucharki rozgniatamy, wrzucamy do garnka i mieszamy.
  9. 9. Bagietkę kroimy w małe tartinki i podsmażamy na maśle.
  10. 10. Potrawę podajemy w garnku, a bagietkę na osobnym talerzu.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe ryby
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.111