Dorsz pieczony w winie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Dorsz filet  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sucharki  g  x   kcal =  kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Dorsz pieczony w winie
  1. 1. Filety z dorsza opłukujemy, osuszamy i posypujemy przyprawami.
  2. 2. Szalotki siekamy, cytrynę obieramy razem z białą warstwą pod skórką i kroimy w plasterki.
  3. 3. Do żaroodpornego naczynia wysmarowanego 10g masła wkładamy szalotkę i posiekaną pietruszkę, na to układamy filety i zalewamy wszystko winem.
  4. 4. Na każdym filecie układamy plasterek cytryny.
  5. 5. Całość wstawiamy piekarnika nagrzanego do 220ºC piekarnika i doprowadzamy do wrzenia.
  6. 6. Następnie zmniejszamy temperaturę i pieczemy dalej przez 15 minut.
  7. 7. Po upływie tego czasu wyjmujemy filety, odsączamy z wywaru i układamy na półmisku.
  8. 8. Następnie odstawiamy półmisek w ciepłe miejsce.
  9. 9. Wywar przelewamy do rondla i powoli gotujemy.
  10. 10. Dodajemy bardzo drobno pokruszone sucharki i pozostałe masło, ciągle mieszając.
  11. 11. Polewamy wywarem rybę i posypujemy ją odrobiną pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia francuska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: alkohol ryby
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
wh0cd591094 buy cafergot toradol pills
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
wh0cd150255 medrol pak
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.689