Dorsz pieczony w winie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Dorsz filet  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sucharki  g  x   kcal =  kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Dorsz pieczony w winie
  1. 1. Filety z dorsza opłukujemy, osuszamy i posypujemy przyprawami.
  2. 2. Szalotki siekamy, cytrynę obieramy razem z białą warstwą pod skórką i kroimy w plasterki.
  3. 3. Do żaroodpornego naczynia wysmarowanego 10g masła wkładamy szalotkę i posiekaną pietruszkę, na to układamy filety i zalewamy wszystko winem.
  4. 4. Na każdym filecie układamy plasterek cytryny.
  5. 5. Całość wstawiamy piekarnika nagrzanego do 220ºC piekarnika i doprowadzamy do wrzenia.
  6. 6. Następnie zmniejszamy temperaturę i pieczemy dalej przez 15 minut.
  7. 7. Po upływie tego czasu wyjmujemy filety, odsączamy z wywaru i układamy na półmisku.
  8. 8. Następnie odstawiamy półmisek w ciepłe miejsce.
  9. 9. Wywar przelewamy do rondla i powoli gotujemy.
  10. 10. Dodajemy bardzo drobno pokruszone sucharki i pozostałe masło, ciągle mieszając.
  11. 11. Polewamy wywarem rybę i posypujemy ją odrobiną pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia francuska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: alkohol ryby
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.207