Dorsz duszony w śmietanie

Dorsz duszony w śmietanie
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Dorsz filet  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Dorsz duszony w śmietanie
  1. 1. Filety z dorsza kroimy w kwadraty o wielkości 5 cm i rozkładamy na papierowym ręczniku.
    Filety z dorsza kroimy w kwadraty o wielkości 5 cm i rozkładamy na papierowym ręczniku.
  2. 2. Kawałki ryby przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  3. 3. W garnku roztapiamy masło i podsmażamy na nim posiekane cebule przez 10-15 minut, ciągle mieszając.
  4. 4. Gdy cebule będą już miękkie, wrzucamy do nich rybę i obsmażamy przez chwilę na dużym ogniu. Następnie łyżką cedzakową wyjmujemy kawałki ryby i układamy je na półmisku.
  5. 5. Do garnka wlewamy wino i odparowujemy je do połowy objętości.
  6. 6. Dodajemy śmietanę, bardzo dokładnie mieszamy i gotujemy przez 5 minut na dużym ogniu.
  7. 7. Gdy sos zgęstnieje, wkładamy do niego ryby i gotujemy przez kolejne 5 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: alkohol mleko i produkty mleczne ryby
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd216633 buy albendazole buy adalat Buy Provera albuterol drug buy robaxin
Przydatny artykuł dla osób, które planują założenie bądź dopiero co założyły aparat. Ja ...
wh0cd376695 buy toradol furosemide iv provera valtrex buy revia online fluoxetine
wh0cd282311 crestor tadalis sx
wh0cd227951 cheap cafergot tamoxifen Where To Buy Diflucan bentyl without rx
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.49