Barszcz Polski "z rurą"

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Burak ćwikłowy  g  x  kcal = 0 kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Wieprzowina  g  x  kcal = 0 kcal
Kości wieprzowe  g  x  kcal = 0 kcal
Kiełbasa  g  x   kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Barszcz Polski "z rurą"
  1. 1. Połowę buraków oczyszczamy, obieramy ze skórki i gotujemy w wodzie razem z mięsem, kością szpikową i włoszczyzną.
  2. 2. Pozostałe buraki obieramy i ścieramy na tarce.
  3. 3. Do wywaru dodajemy przygotowany wcześniej zakwas z buraków, pokrojoną w plasterki kiełbasę, ugotowane w wywarze buraki, pokrojone w kostkę mięso oraz pozostałe surowe buraki starte na tarce.
  4. 4. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką i całość zagotowujemy.
  5. 5. Do zupy dodajemy szpik z kości. Kości (rury bez szpiku) usuwamy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa wieprzowina
Metody przygotowania: Gotowanie
Złożoność przepisu: prosty
Szczególne okazje:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd252342 trental lamisil digoxin alesse birth control trandate 100mg lithium website
wh0cd465093 buy disulfiram online bupropion sr 150 mg tablet meclizine where can i buy propecia ...
wh0cd354447 BUY TORADOL ONLINE
wh0cd60545 indocin online elocon buy karela prednisolone online synthroid yasmin
wh0cd318145 prilosec pills
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.78