Śledzie ze śliwkami marynowane w zalewie miodowej

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Śledź filet  g  x  kcal = 0 kcal
Węgierka  g  x  kcal = 0 kcal
Morele suszone  g  x   kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Śledzie ze śliwkami marynowane w zalewie miodowej
  1. 1. Filety śledziowe moczymy w wodzie, aby nie były zbyt słone, po czym odstawiamy do osuszenia. Następnie rozcinamy je wzdłuż grzbietu na dwa płaty. Każdy płat zawijamy w rulon. Potem układamy rulony w głębokim naczyniu, w którym będziemy je podawać.
  2. 2. Suszone morele moczymy we wrzątku i zostawiamy aby napęczniały, ostudzone kroimy na paski.
  3. 3. W międzyczasie usuwamy ze śliwek pestki i dusimy owoce z winem pod przykryciem. Rozgotowaną masę śliwkową miksujemy, przecieramy przez sitko i ucieramy z miodem, sokiem i skórką z cytryny oraz oliwą. Migdały mieszamy z morelami a następnie masa śliwkową.
  4. 4. Tak sporządzoną marynatą polewamy śledzie, przykrywamy je i odstawiamy na 3 godziny aby przeszły przyprawami.
  5. 5. Gotowe śledzie dekorujemy koperkiem i zieloną pietruszką.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Marynowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.722