Dorsz po indyjsku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Dorsz filet  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Ryż  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Olej arachidowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Curry  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Dorsz po indyjsku
  1. 1. Filety z dorsza przyprawiamy solą i pieprzem.
  2. 2. Cebule, czosnek i zieloną pietruszkę siekamy.
  3. 3. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy.
  4. 4. Do garnka wlewamy olej arachidowy i podsmażamy na nim pokrojone wcześniej pomidory i cebule.
  5. 5. Po chwili garnek przykrywamy pokrywką i dusimy przez 20 minut.
  6. 6. Następnie do wywaru dodajemy czosnek oraz pietruszkę i dusimy przez kolejne 10 minut.
  7. 7. Na wierzchu układamy ryby, posypujemy przyprawą curry, polewamy 2 łyżkami oleju i białym wytrawnym winem.
  8. 8. Doprowadzamy do wrzenia, a następnie wstawiamy do nagrzanego do 220 ºC piekarnika i pieczemy do zarumienienia.
  9. 9. Rybę podajemy z ryżem po indyjsku.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia indyjska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby warzywa
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd857653 toradol kidney stones here tetracycline purchase online
wh0cd837241 Buy Diflucan augmentin cheap clomid
wh0cd10507 Synthroid No Rx
wh0cd653756 indocin albuterol price albuterol
wh0cd694562 robaxin drug buy colchicine online eurax sildenafil inderal 40mg 80mg buy yasmin ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.646