Śledzie w śmietanie na ostro

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Śledź  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Jabłko winne  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Gorczyca biała  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Śledzie w śmietanie na ostro
  1. 1. Mleko gotujemy z pokrojonym czosnkiem, gorczycą i czarnym pieprzem.
  2. 2. Filety śledziowe moczymy, żeby nie były zbyt słone. Następnie osuszamy je i wkładamy do dużego szklanego słoika.
  3. 3. Całość zalewamy mlekiem.
  4. 4. Słoik zakręcamy i zostawiamy na 12 godzin, aby śledzie się zamarynowały.
  5. 5. Wyjmujemy rybę i kroimy na niewielkie cząstki.
  6. 6. Cebulę kroimy w kostkę, a następnie przyprawiamy ją sokiem z cytryny, pieprzem i solą. Odstawiamy na godzinę, aby przeszła przyprawami.
  7. 7. Umyte jabłko obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach i przyprawiamy sokiem oraz skórką z cytryny, odstawiamy.
  8. 8. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i tartą gałką muszkatołową. Dodajemy cebulę i jabłko, a następnie starannie mieszamy.
  9. 9. Ułożone w naczyniu śledzie przykrywamy śmietanową kołderką i dekorujemy pokrojoną w plastry cytryną, papryką pokrojoną w słupki oraz posiekaną natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne ryby
Metody przygotowania: Marynowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd97724 buy lasix online canada website AZITHROMYCIN 500 MG TABLETS
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.792