Śledzie w śmietanie na ostro

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Śledź  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Jabłko winne  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Gorczyca biała  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Śledzie w śmietanie na ostro
  1. 1. Mleko gotujemy z pokrojonym czosnkiem, gorczycą i czarnym pieprzem.
  2. 2. Filety śledziowe moczymy, żeby nie były zbyt słone. Następnie osuszamy je i wkładamy do dużego szklanego słoika.
  3. 3. Całość zalewamy mlekiem.
  4. 4. Słoik zakręcamy i zostawiamy na 12 godzin, aby śledzie się zamarynowały.
  5. 5. Wyjmujemy rybę i kroimy na niewielkie cząstki.
  6. 6. Cebulę kroimy w kostkę, a następnie przyprawiamy ją sokiem z cytryny, pieprzem i solą. Odstawiamy na godzinę, aby przeszła przyprawami.
  7. 7. Umyte jabłko obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach i przyprawiamy sokiem oraz skórką z cytryny, odstawiamy.
  8. 8. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i tartą gałką muszkatołową. Dodajemy cebulę i jabłko, a następnie starannie mieszamy.
  9. 9. Ułożone w naczyniu śledzie przykrywamy śmietanową kołderką i dekorujemy pokrojoną w plastry cytryną, papryką pokrojoną w słupki oraz posiekaną natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne ryby
Metody przygotowania: Marynowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Kompletne bzdury. Dieta paleo czy nawet LCHF to rozwiązanie. Unikanie tłuszczu zwierzęcego to ...
dobre ale szkodliwe
Lampka jest poprawnym zwrotem, które znajduje się w słowniku języka polskiego PWN. Czy mamy ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.855