Sałatka wielowarzywna polana sosem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Kapary  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Fasola biała  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kapusta biała  g  x  kcal = 0 kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Ogórek  g  x  kcal =  kcal
Sałata zielona  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona ostra  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Grzyby marynowane  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka wielowarzywna polana sosem
  1. 1. Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach. Następnie obieramy i kroimy w plastry.
  2. 2. Przygotowujemy sos z oliwy, soli, pieprzu i soku z cytryny.
  3. 3. 3.Fasolę gotujemy do miękkości, po czym odsączamy na sicie. Dodajemy do niej sól, majeranek, roztarty czosnek i łyżkę sosu.
  4. 4. Kapustę szatkujemy w wąskie paski, posypujemy cukrem i pozostawiamy na około dwie godziny, aby zmiękła.
  5. 5. Startą marchew i seler skrapiamy sokiem z cytryny. Dzięki temu warzywa nie ściemnieją. Marchew mieszamy z łyżeczką cukru. Pory kroimy na plasterki, z papryki wykrawamy gniazda nasienne i kroimy w cienkie paski. Pomidory kroimy w tzw. "ósemki", a ogórka w cienkie plastry.
  6. 6. Do odciśniętej kapusty dodajemy paprykę, kapary i dwie łyżki sosu. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na dwie godziny.
  7. 7. Wszystkie jarzyny wykładamy na liście sałaty. Całość polewamy sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.871