Sałatka wielowarzywna polana sosem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Kapary  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Fasola biała  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kapusta biała  g  x  kcal = 0 kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Ogórek  g  x  kcal =  kcal
Sałata zielona  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona ostra  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Grzyby marynowane  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka wielowarzywna polana sosem
  1. 1. Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach. Następnie obieramy i kroimy w plastry.
  2. 2. Przygotowujemy sos z oliwy, soli, pieprzu i soku z cytryny.
  3. 3. 3.Fasolę gotujemy do miękkości, po czym odsączamy na sicie. Dodajemy do niej sól, majeranek, roztarty czosnek i łyżkę sosu.
  4. 4. Kapustę szatkujemy w wąskie paski, posypujemy cukrem i pozostawiamy na około dwie godziny, aby zmiękła.
  5. 5. Startą marchew i seler skrapiamy sokiem z cytryny. Dzięki temu warzywa nie ściemnieją. Marchew mieszamy z łyżeczką cukru. Pory kroimy na plasterki, z papryki wykrawamy gniazda nasienne i kroimy w cienkie paski. Pomidory kroimy w tzw. "ósemki", a ogórka w cienkie plastry.
  6. 6. Do odciśniętej kapusty dodajemy paprykę, kapary i dwie łyżki sosu. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na dwie godziny.
  7. 7. Wszystkie jarzyny wykładamy na liście sałaty. Całość polewamy sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd501390 sildenafil yasmin revia furosemide prednisolone
wh0cd868763 medrol pak
wh0cd252342 trental lamisil digoxin alesse birth control trandate 100mg lithium website
wh0cd465093 buy disulfiram online bupropion sr 150 mg tablet meclizine where can i buy propecia ...
wh0cd354447 BUY TORADOL ONLINE
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.799