Sałatka wielowarzywna polana sosem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Kapary  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Fasola biała  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kapusta biała  g  x  kcal = 0 kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Ogórek  g  x  kcal =  kcal
Sałata zielona  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona ostra  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Grzyby marynowane  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka wielowarzywna polana sosem
  1. 1. Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach. Następnie obieramy i kroimy w plastry.
  2. 2. Przygotowujemy sos z oliwy, soli, pieprzu i soku z cytryny.
  3. 3. 3.Fasolę gotujemy do miękkości, po czym odsączamy na sicie. Dodajemy do niej sól, majeranek, roztarty czosnek i łyżkę sosu.
  4. 4. Kapustę szatkujemy w wąskie paski, posypujemy cukrem i pozostawiamy na około dwie godziny, aby zmiękła.
  5. 5. Startą marchew i seler skrapiamy sokiem z cytryny. Dzięki temu warzywa nie ściemnieją. Marchew mieszamy z łyżeczką cukru. Pory kroimy na plasterki, z papryki wykrawamy gniazda nasienne i kroimy w cienkie paski. Pomidory kroimy w tzw. "ósemki", a ogórka w cienkie plastry.
  6. 6. Do odciśniętej kapusty dodajemy paprykę, kapary i dwie łyżki sosu. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na dwie godziny.
  7. 7. Wszystkie jarzyny wykładamy na liście sałaty. Całość polewamy sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.787