Pulpety z wołowiny

Pulpety z wołowiny
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2
1
Średnia 2 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina z kością  g  x  kcal = 0 kcal
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Olej sojowy  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pulpety z wołowiny
  1. 1. Mięso dokładnie myjemy, oddzielamy od kości i mielimy w maszynce do mięsa z namoczoną w mleku bułką.
    Mięso dokładnie myjemy, oddzielamy od kości i mielimy w maszynce do mięsa z namoczoną w mleku bułką.
  2. 2. Do mięsa dodajemy żółtka i ubitą pianę z białek.
  3. 3. Doprawiamy solą i majerankiem, dokładnie mieszamy.
  4. 4. Ręcznie formujemy owalne pulpety i obtaczamy w bułce tartej zmieszanej z 2 łyżkami mąki.
  5. 5. Zrazy zrumieniamy na patelni bez tłuszczu, przekładamy do rondla, podlewamy niewielką ilością wody i dodajemy przyprawy.
  6. 6. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem.
  7. 7. Resztę mąki i oleju rozcieramy i dodajemy do powstałego sosu z mięsa.
  8. 8. Całość doprowadzamy do wrzenia i doprawiamy do smaku.
  9. 9. Pulpety podajemy z makaronem lub ziemniakami, przed podaniem dekorujemy listkami bazylii.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
wh0cd237833 buy yasmin
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.796