Pulpety z wołowiny

Pulpety z wołowiny
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2
1
Średnia 2 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina z kością  g  x  kcal = 0 kcal
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Olej sojowy  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pulpety z wołowiny
  1. 1. Mięso dokładnie myjemy, oddzielamy od kości i mielimy w maszynce do mięsa z namoczoną w mleku bułką.
    Mięso dokładnie myjemy, oddzielamy od kości i mielimy w maszynce do mięsa z namoczoną w mleku bułką.
  2. 2. Do mięsa dodajemy żółtka i ubitą pianę z białek.
  3. 3. Doprawiamy solą i majerankiem, dokładnie mieszamy.
  4. 4. Ręcznie formujemy owalne pulpety i obtaczamy w bułce tartej zmieszanej z 2 łyżkami mąki.
  5. 5. Zrazy zrumieniamy na patelni bez tłuszczu, przekładamy do rondla, podlewamy niewielką ilością wody i dodajemy przyprawy.
  6. 6. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem.
  7. 7. Resztę mąki i oleju rozcieramy i dodajemy do powstałego sosu z mięsa.
  8. 8. Całość doprowadzamy do wrzenia i doprawiamy do smaku.
  9. 9. Pulpety podajemy z makaronem lub ziemniakami, przed podaniem dekorujemy listkami bazylii.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.798