Rolada z laskowych orzechów

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Orzech laskowy  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Margaryna twarda  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Rodzynki sułtańskie  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Rolada z laskowych orzechów
  1. 1. Orzechy laskowe mielimy. Do garnka wlewamy szklankę mleka i gotujemy. Dodajemy zmielone orzechy, margarynę (6 dkg) i łyżkę cukru, ucieramy. Następnie łączymy z rodzynkami. Powstałą masę odstawiamy do wystygnięcia.
  2. 2. Przesiewamy do miski mąkę, dodajemy resztę margaryny, jajko, sól i trzy łyżki cukru, mieszamy.
  3. 3. Rozpuszczamy drożdże w pozostałej części mleka i odstawiamy na kwadrans. Następnie dodajemy je do mąki z pozostałymi składnikami. Całość ugniatamy do powstania jednolitej masy i odstawiamy ciasto na pół godziny.
  4. 4. Dostatecznie wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na stolnicy, formujemy prostokąt. Smarujemy wcześniej przygotowaną masą orzechową. Ostrożnie zwijamy w rulon.
  5. 5. Przekładamy roladę do wyłożonej pergaminem formy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C. Pieczemy przez 40-50 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe orzechy
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd260787 bentyl otc
wh0cd251709 Clindamycin
wh0cd152067 diclofenac by mail order
Omijać z daleka. Sprzedają stare ciasta. Już kilka razy nabralismy się.
wh0cd523521 albendazole arimidex propecia order celebrex 200
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.885