Rolada z laskowych orzechów

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Orzech laskowy  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Margaryna twarda  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Rodzynki sułtańskie  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Rolada z laskowych orzechów
  1. 1. Orzechy laskowe mielimy. Do garnka wlewamy szklankę mleka i gotujemy. Dodajemy zmielone orzechy, margarynę (6 dkg) i łyżkę cukru, ucieramy. Następnie łączymy z rodzynkami. Powstałą masę odstawiamy do wystygnięcia.
  2. 2. Przesiewamy do miski mąkę, dodajemy resztę margaryny, jajko, sól i trzy łyżki cukru, mieszamy.
  3. 3. Rozpuszczamy drożdże w pozostałej części mleka i odstawiamy na kwadrans. Następnie dodajemy je do mąki z pozostałymi składnikami. Całość ugniatamy do powstania jednolitej masy i odstawiamy ciasto na pół godziny.
  4. 4. Dostatecznie wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na stolnicy, formujemy prostokąt. Smarujemy wcześniej przygotowaną masą orzechową. Ostrożnie zwijamy w rulon.
  5. 5. Przekładamy roladę do wyłożonej pergaminem formy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C. Pieczemy przez 40-50 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe orzechy
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd501390 sildenafil yasmin revia furosemide prednisolone
wh0cd868763 medrol pak
wh0cd252342 trental lamisil digoxin alesse birth control trandate 100mg lithium website
wh0cd465093 buy disulfiram online bupropion sr 150 mg tablet meclizine where can i buy propecia ...
wh0cd354447 BUY TORADOL ONLINE
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.701