Sałatka Cezar

Sałatka Cezar
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.14
7
Średnia 3.14 / 5 (7 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Sardela  g  x  kcal =  kcal
Sos worcestershire  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Sałata rzymska  g  x  kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Grzanki  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka Cezar
  1. 1. Rozgniatamy sardele.
    Rozgniatamy sardele.
  2. 2. Jaja gotujemy na twardo.
  3. 3. Do sardeli dodajemy sos worcestershire, sok z cytryny, posiekany ząbek czosnku, pieprz oraz oliwę. Wszystko mieszamy.
  4. 4. Sałatę oczyszczamy, myjemy każdy jej liść, następnie osuszamy
  5. 5. Czosnkiem nacieramy miskę na sałatkę. Wkładamy do niej liście sałaty oraz wcześniej przygotowana masę. Posypujemy startym parmezanem i grzankami.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia grecka
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Nie wymagające gotowania
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.765