Flaki wieprzowe

Flaki wieprzowe
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.73
11
Średnia 3.73 / 5 (11 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Flaki wieprzowe  g  x  kcal = 0 kcal
Kości wołowe  g  x  kcal = 0 kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Flaki wieprzowe
  1. 1. Oczyszczone flaki obgotowujemy w wodzie.
    Oczyszczone flaki obgotowujemy w wodzie.
  2. 2. Odcedzamy, płuczemy i odciskamy.
  3. 3. Zalewamy wrzącą wodą.
  4. 4. Dodajemy kości i gotujemy do miękkości.
  5. 5. Ugotowane flaki odcedzamy i kroimy w cienkie paski.
  6. 6. Oczyszczamy włoszczyznę i kroimy wraz z cebulą w cienkie paski.
  7. 7. Zalewamy małą ilością wody i dusimy.
  8. 8. Do wywaru, w którym gotowały się flaki dodajemy uduszone warzywa, pokrojone w paski flaki, imbir, słodką paprykę, gałkę muszkatołową, pieprz i majeranek.
  9. 9. Z masła i bułki tartej przygotowujemy zasmażkę.
  10. 10. Dodajemy zasmażkę do zupy i mieszamy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa wieprzowina
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
Szczególne okazje: Przyjęcia, rauty,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Ja tam się nie trudziłam z drinkami bo nie specjalnie je umie więc kupiłam kilka smakowych ...
Może to mniej oryginalne niż jakieś wyszukane drinki, ale ja na swoim panieńskim miałam kilka ...
Mam nadzieje,że podane powyżej wskazówki tym razem pomogą.
Smaki Kornwalii ~ Gość
Przypuszczam, że wymieniony "łupak" to angielski haddock. Po polsku ryba nazywa się łupacz a ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.175