Flaki wieprzowe

Flaki wieprzowe
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
10
Średnia 4 / 5 (10 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Flaki wieprzowe  g  x  kcal = 0 kcal
Kości wołowe  g  x  kcal = 0 kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Flaki wieprzowe
  1. 1. Oczyszczone flaki obgotowujemy w wodzie.
    Oczyszczone flaki obgotowujemy w wodzie.
  2. 2. Odcedzamy, płuczemy i odciskamy.
  3. 3. Zalewamy wrzącą wodą.
  4. 4. Dodajemy kości i gotujemy do miękkości.
  5. 5. Ugotowane flaki odcedzamy i kroimy w cienkie paski.
  6. 6. Oczyszczamy włoszczyznę i kroimy wraz z cebulą w cienkie paski.
  7. 7. Zalewamy małą ilością wody i dusimy.
  8. 8. Do wywaru, w którym gotowały się flaki dodajemy uduszone warzywa, pokrojone w paski flaki, imbir, słodką paprykę, gałkę muszkatołową, pieprz i majeranek.
  9. 9. Z masła i bułki tartej przygotowujemy zasmażkę.
  10. 10. Dodajemy zasmażkę do zupy i mieszamy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa wieprzowina
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
Szczególne okazje: Przyjęcia, rauty,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Jedyne co daje radę to cebula - jajka wyjdą ładnie brązowe. A co do reszty ... zmarnowałem ...
polecam te sposoby ;)
polecacie kabanosy z sokołowa? hmm ale na rynku są dużo zdrowsze kabanosy, bez konserwantów, ...
*to zdobienie ;)
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.365