Cotriade

Cotriade
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
3
Średnia 3 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Woda  g  x  kcal =  kcal
Ryba  g  x  kcal = 0 kcal
Głowa z ryby  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Sos vinegret  g  x   kcal =  kcal
Chleb wiejski na zakwasie  g  x   kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Cotriade
  1. 1. Oprawione ryby kroimy na 5cm kawałki, zachowując głowy.
    Oprawione ryby kroimy na 5cm kawałki, zachowując głowy.
  2. 2. Cebule oraz ziemniaki obieramy i kroimy w ćwiartki.
  3. 3. W dużym garnku roztapiamy masło i podsmażamy na nim cebule.
  4. 4. Do drugiego garnka wlewamy wodę, wkładamy ziemniaki, rybę i posiekaną zieloną pietruszkę.
  5. 5. Całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 15 minut.
  6. 6. Następnie dokładamy głowy ryb i gotujemy jeszcze przez 10minut.
  7. 7. Osobno przygotowujemy sos winegret.
  8. 8. Łyżką cedzakową wybieramy z wywaru ryby i ziemniaki, natomiast głowy wyrzucamy.
  9. 9. Kromki chleba układamy na dnie wazy i zalewamy bulionem.
  10. 10. Osobno podajemy ryby z ziemniakami, a sos wlewamy do sosjerki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia francuska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: ryby ziemniaki
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.063