Sos słodko-kwaśny

Sos słodko-kwaśny
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Sos sojowy - 1.5 łyżek stołowych
Wódka - 1.5 łyżek stołowych
Ocet 6% - 1.5 łyżek stołowych
Pasta pomidorowa - 2 łyżeczki do herbaty
Ketchup - 1 łyżeczka do herbaty
Cukier - 1.5 łyżek stołowych
Sól - wg. uznania
Ocena
2
5
Średnia 2 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Wódka  g  x  kcal =  kcal
Ocet 6%  g  x  kcal =  kcal
Pasta pomidorowa  g  x   kcal =  kcal
Ketchup  g  x   kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Chilli w proszku  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sos słodko-kwaśny
  1. 1. Podgrzewamy rosół.
    Podgrzewamy rosół.
  2. 2. Dodajemy pastę pomidorową, ketchup, sos sojowy, ocet i wódkę.
  3. 3. Całość mieszamy i gotujemy.
  4. 4. Odlewamy kilka łyżek sosu i rozcieramy w nim mąkę ziemniaczaną, następnie dodajemy do sosu.
  5. 5. Doprawiamy do smaku solą, cukrem i papryką chilli.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia chińska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
Złożoność przepisu: prosty
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Sezon: Całoroczne,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.215