Sos słodko-kwaśny

Sos słodko-kwaśny
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Sos sojowy - 1.5 łyżek stołowych
Wódka - 1.5 łyżek stołowych
Ocet 6% - 1.5 łyżek stołowych
Pasta pomidorowa - 2 łyżeczki do herbaty
Ketchup - 1 łyżeczka do herbaty
Cukier - 1.5 łyżek stołowych
Sól - wg. uznania
Ocena
2
5
Średnia 2 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Wódka  g  x  kcal =  kcal
Ocet 6%  g  x  kcal =  kcal
Pasta pomidorowa  g  x   kcal =  kcal
Ketchup  g  x   kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Chilli w proszku  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sos słodko-kwaśny
  1. 1. Podgrzewamy rosół.
    Podgrzewamy rosół.
  2. 2. Dodajemy pastę pomidorową, ketchup, sos sojowy, ocet i wódkę.
  3. 3. Całość mieszamy i gotujemy.
  4. 4. Odlewamy kilka łyżek sosu i rozcieramy w nim mąkę ziemniaczaną, następnie dodajemy do sosu.
  5. 5. Doprawiamy do smaku solą, cukrem i papryką chilli.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia chińska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
Złożoność przepisu: prosty
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Sezon: Całoroczne,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:3.499