Zrazy z pieczarkami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina z kością  g  x  kcal = 0 kcal
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Olej sojowy  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zrazy z pieczarkami
  1. 1. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki.
  2. 2. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę.
  3. 3. Mieszamy pieczarki z cebulą, solimy i skrapiamy wodą.
  4. 4. Dusimy na oleju.
  5. 5. Mięsa dokładnie myjemy, wołowinę oddzielamy od kości i mielimy w maszynce do mięsa z namoczoną w mleku bułką.
  6. 6. Dodajemy żółtka i ubitą pianę z białek.
  7. 7. Solimy i dokładnie mieszamy.
  8. 8. Formujemy zrazy, obtaczamy je w bułce tartej i zrumieniamy na patelni bez tłuszczu.
  9. 9. Tak przygotowane zrazy przekładamy do garnka, dodajemy duszone pieczarki, podlewamy odrobiną wody i dusimy pod przykryciem.
  10. 10. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd487469 yasmin buy propecia where can i buy albendazole atenolol chlorthalidone buy motilium
wh0cd144931 tenormin acomplia 20mg rimonabant ebaylevaquin zithromax
wh0cd583364 prazosin for ptsd
wh0cd455504 buy phenergan adalat online lisinopril nolvadex antabuse
wh0cd423536 cheap omnicef
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.05