Zrazy z pieczarkami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina z kością  g  x  kcal = 0 kcal
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Olej sojowy  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zrazy z pieczarkami
  1. 1. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki.
  2. 2. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę.
  3. 3. Mieszamy pieczarki z cebulą, solimy i skrapiamy wodą.
  4. 4. Dusimy na oleju.
  5. 5. Mięsa dokładnie myjemy, wołowinę oddzielamy od kości i mielimy w maszynce do mięsa z namoczoną w mleku bułką.
  6. 6. Dodajemy żółtka i ubitą pianę z białek.
  7. 7. Solimy i dokładnie mieszamy.
  8. 8. Formujemy zrazy, obtaczamy je w bułce tartej i zrumieniamy na patelni bez tłuszczu.
  9. 9. Tak przygotowane zrazy przekładamy do garnka, dodajemy duszone pieczarki, podlewamy odrobiną wody i dusimy pod przykryciem.
  10. 10. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.7