Polewa czekoladowa

Polewa czekoladowa
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.2
5
Średnia 4.2 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kakao w proszku  g  x  kcal =  kcal
Margaryna twarda  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Polewa czekoladowa
  1. 1. Wkładamy margarynę do garnka i stawiamy na małym ogniu, by powoli się rozpuszczała.
    Wkładamy margarynę do garnka i stawiamy na małym ogniu, by powoli się rozpuszczała.
  2. 2. W międzyczasie zalewamy niewielką ilością wody cukier puder, po czym dodajemy kakao. Wszystko dokładnie mieszamy.
  3. 3. Kiedy margaryna się rozpuści wlewamy do niej przygotowaną mieszaninę.
  4. 4. Całość gotujemy przez chwilę cały czas mieszając.
  5. 5. Polewę pozostawiamy do ostygnięcia.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd583422 price of clindamycin buspirone pill buy colchicine buy zoloft cheap
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
wh0cd591094 buy cafergot toradol pills
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.851