Pulpety mięsne z warzywami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina z kością  g  x  kcal = 0 kcal
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Olej sojowy  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pulpety mięsne z warzywami
  1. 1. Mięso myjemy, oddzielamy od kości i mielimy w maszynce do mięsa z namoczoną w mleku bułką.
  2. 2. Do mięsa dodajemy żółtka, ubitą pianę z białek i przyprawy.
  3. 3. Formujemy pulpety, obtaczamy je w bułce tartej i zrumieniamy na patelni bez tłuszczu.
  4. 4. Tak przygotowane pulpety przekładamy do rondla.
  5. 5. Włoszczyznę oczyszczamy, obieramy i kroimy.
  6. 6. Przekładamy do rondla.
  7. 7. Podlewamy odrobiną wody i dusimy pod przykryciem.
  8. 8. Przed podaniem danie posypujemy natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd592459 revia rimonabant acomplia buy sildalis amoxicillin albuterol
wh0cd560494 tadalafil buy seroquel allopurinol
wh0cd327636 revia stromectol buy prednisolone
wh0cd583364 tetracycline
wh0cd496565 valtrex 500mg
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.791