Uszka z grzybami do wigilijnego barszczu

Uszka z grzybami do wigilijnego barszczu
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
2
Średnia 5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Orzech włoski  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Uszka z grzybami do wigilijnego barszczu
  1. 1. Grzyby moczymy przez noc, a następnie gotujemy w tej samej wodzie, aż będą miękkie.
    Grzyby moczymy przez noc, a następnie gotujemy w tej samej wodzie, aż będą miękkie.
  2. 2. Mąkę przesiewamy na stolnicę, robimy wgłębienie i wbijamy w nie dwa jaja. Ciasto zagniatamy, powoli dodając olej i letnią, przegotowaną wodę, aż będzie jednolite, gładkie i miękkie. Następnie owijamy je ściereczką i odstawiamy na kilka minut.
  3. 3. Cebulę kroimy drobno i smażymy na patelni, aby się zarumieniła. Grzyby, orzechy i pietruszkę siekamy, mieszamy z cebulą. Do farszu dodajemy sól, pieprz i jajko, a następnie ucieramy na jednolitą masę.
  4. 4. Stolnicę posypujemy mąką, wałkujemy na niej ciasto i wycinamy romby. Nakładamy na nie farsz, sklejamy po przekątnej i zawijamy boki.
  5. 5. Uszka gotujemy w osolonym wrzątku i wyjmujemy, gdy wypłyną na wierzch.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd293627 propranolol prednisone hydrochlorothiazide eurax strattera
Kto chce troche motywacji do odchudzania, niech zajrzy na strone w podpsie
wh0cd282310 celebrex benicar medrol tenormin
wh0cd260787 bentyl otc
wh0cd251709 Clindamycin
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.738