Uszka z grzybami do wigilijnego barszczu

Uszka z grzybami do wigilijnego barszczu
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
2
Średnia 5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Orzech włoski  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Uszka z grzybami do wigilijnego barszczu
  1. 1. Grzyby moczymy przez noc, a następnie gotujemy w tej samej wodzie, aż będą miękkie.
    Grzyby moczymy przez noc, a następnie gotujemy w tej samej wodzie, aż będą miękkie.
  2. 2. Mąkę przesiewamy na stolnicę, robimy wgłębienie i wbijamy w nie dwa jaja. Ciasto zagniatamy, powoli dodając olej i letnią, przegotowaną wodę, aż będzie jednolite, gładkie i miękkie. Następnie owijamy je ściereczką i odstawiamy na kilka minut.
  3. 3. Cebulę kroimy drobno i smażymy na patelni, aby się zarumieniła. Grzyby, orzechy i pietruszkę siekamy, mieszamy z cebulą. Do farszu dodajemy sól, pieprz i jajko, a następnie ucieramy na jednolitą masę.
  4. 4. Stolnicę posypujemy mąką, wałkujemy na niej ciasto i wycinamy romby. Nakładamy na nie farsz, sklejamy po przekątnej i zawijamy boki.
  5. 5. Uszka gotujemy w osolonym wrzątku i wyjmujemy, gdy wypłyną na wierzch.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.746