Dorada z farszem z fenkuła

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Koper włoski/Fenkuł  g  x  kcal =  kcal
Dorada / Mahi-mahi  g  x  kcal = 0 kcal
Anyżówka  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Chleb biały  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Dorada z farszem z fenkuła
  1. 1. Doradę sprawiamy, przyprawiamy solą i pieprzem.
  2. 2. Z ryby przygotowujemy filety.
  3. 3. Do miski wkładamy miękisz czerstwego chleba i zalewamy go mlekiem.
  4. 4. Bulwę kopru włoskiego i cebulę obieramy, a następnie drobno siekamy.
  5. 5. Chleb odciskamy z mleka i mieszamy z koprem.
  6. 6. Do całości dodajemy likier anyżowy, łyżkę soku z cytryny, liść laurowy i rozdrobniony tymianek. Wszystkie składniki mieszamy.
  7. 7. Rybę faszerujemy przygotowanym farszem i lekko ją związujemy.
  8. 8. Doradę przekładamy do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem i wyłożonego cebulą.
  9. 9. Rybę zalewamy winem do połowy jej wysokości i oliwą z oliwek.
  10. 10. Całość wstawiamy do nagrzanego do 250ºC piekarnika, na 30 minut. Od czasu do czasu (w trakcie pieczenia) polewamy rybę sosem.
  11. 11. Pod koniec pieczenia naczynie przykrywamy folią aluminiową, aby potrawa nie wyschła.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia francuska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
W tm roku barwiłam jaja ugotowane na twardo i włożone do ciepłego barwnika na całą noc, ...
dzień dobry gdzie ja mogę kupić herbatę Zielona herbata z miętą saga proszę mi napisać
upieczone, pokrojone, zjedzone :-) pychotka
wh0cd912132 cheapest propecia sildenafil best price
wh0cd761379 homepage prozac no rx
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.656