Deser z bakalii

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kasztan jadalny  g  x  kcal = 0 kcal
Orzech włoski  g  x  kcal = 0 kcal
Orzech laskowy  g  x  kcal = 0 kcal
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Daktyle  g  x  kcal = 0 kcal
Figa  g  x  kcal = 0 kcal
Pomarańcza  g  x  kcal =  kcal
Mandarynka  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Deser z bakalii
  1. 1. Kasztany gotujemy a następnie obieramy.
  2. 2. Z pomarańczy i mandarynek usuwamy skórę i włókna.
  3. 3. Figi i migdały zalewamy wrzątkiem, po czym kroimy je w paski.
  4. 4. Orzechy kładziemy na blasze do pieczenia i wkładamy do letniego piekarnika, aby je podsuszyć.
  5. 5. Usuwamy pestki z daktyli i przecinamy je wzdłuż na pół.
  6. 6. Nakładamy porcje bakalii do salaterek.
  7. 7. Gotujemy w garnku wodę z cukrem i odrobiną wanilii.
  8. 8. Po ugotowaniu pozostawiamy syrop do wystygnięcia, po czym zalewamy nim bakalie.
  9. 9. Podajemy po około dwóch godzinach.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: orzechy owoce
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd487469 yasmin buy propecia where can i buy albendazole atenolol chlorthalidone buy motilium
wh0cd144931 tenormin acomplia 20mg rimonabant ebaylevaquin zithromax
wh0cd583364 prazosin for ptsd
wh0cd455504 buy phenergan adalat online lisinopril nolvadex antabuse
wh0cd423536 cheap omnicef
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.754