Barszcz czerwony z grzybami i śledziem

Barszcz czerwony z grzybami i śledziem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Burak ćwikłowy  g  x  kcal = 0 kcal
Śledź filet  g  x  kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Barszcz czerwony z grzybami i śledziem
  1. 1. Grzyby zalewamy wodą (pół litra) i pozostawiamy aż zmiękną.
    Grzyby zalewamy wodą (pół litra) i pozostawiamy aż zmiękną.
  2. 2. Filety śledziowe moczymy w mleku przez godzinę, po czym osuszamy i kroimy w paski.
  3. 3. Buraki pieczemy w piekarniku. Upieczone obieramy i ścieramy na tarce.
  4. 4. Grzyby gotujemy do miękkości w wodzie, w której się moczyły. Po osuszeniu kroimy je na kawałki.
  5. 5. Cebulę siekamy i smażymy na oleju aż się zeszkli.
  6. 6. Powstały po gotowaniu grzybów bulion rozcieńczamy litrem wody i dodajemy buraki oraz cebulę.
  7. 7. Całość gotujemy nie dłużej niż kwadrans, a następnie odcedzamy wywar i dodajemy do niego śledzie, grzyby oraz sok z cytryny.
  8. 8. Na koniec przyprawiamy solą, pieprzem i posypujemy koperkiem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.644