Barszcz czerwony z grzybami i śledziem

Barszcz czerwony z grzybami i śledziem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Burak ćwikłowy  g  x  kcal = 0 kcal
Śledź filet  g  x  kcal =  kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Barszcz czerwony z grzybami i śledziem
  1. 1. Grzyby zalewamy wodą (pół litra) i pozostawiamy aż zmiękną.
    Grzyby zalewamy wodą (pół litra) i pozostawiamy aż zmiękną.
  2. 2. Filety śledziowe moczymy w mleku przez godzinę, po czym osuszamy i kroimy w paski.
  3. 3. Buraki pieczemy w piekarniku. Upieczone obieramy i ścieramy na tarce.
  4. 4. Grzyby gotujemy do miękkości w wodzie, w której się moczyły. Po osuszeniu kroimy je na kawałki.
  5. 5. Cebulę siekamy i smażymy na oleju aż się zeszkli.
  6. 6. Powstały po gotowaniu grzybów bulion rozcieńczamy litrem wody i dodajemy buraki oraz cebulę.
  7. 7. Całość gotujemy nie dłużej niż kwadrans, a następnie odcedzamy wywar i dodajemy do niego śledzie, grzyby oraz sok z cytryny.
  8. 8. Na koniec przyprawiamy solą, pieprzem i posypujemy koperkiem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd424990 prednisolone by mail
wh0cd588071 allopurinol diclofenac gel 3 resource retin-a atenolol tenormin prednisolone
wh0cd216633 buy albendazole buy adalat Buy Provera albuterol drug buy robaxin
Przydatny artykuł dla osób, które planują założenie bądź dopiero co założyły aparat. Ja ...
wh0cd376695 buy toradol furosemide iv provera valtrex buy revia online fluoxetine
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.95