Chińska sałatka z kapusty

Chińska sałatka z kapusty
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
8
Średnia 3.5 / 5 (8 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Orzech arachidowy  g  x  kcal = 0 kcal
Ocet winny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kapusta biała  g  x  kcal = 0 kcal
Olej sezamowy  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona ostra  g  x  kcal =  kcal
Cukier brązowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Chińska sałatka z kapusty
  1. 1. Liście kapusty płuczemy i osączamy z wody, po czym cienko szatkujemy na kawałki o długości 6cm.
    Liście kapusty płuczemy i osączamy z wody, po czym cienko szatkujemy na kawałki o długości 6cm.
  2. 2. Kapustę przekładamy do miski, posypujemy solą, cukrem i odstawiamy na 2 godziny.
  3. 3. Myjemy paprykę, przecinamy ją na pół, usuwamy gniazda nasienne i pestki.
  4. 4. Paprykę kroimy w cienkie paski.
  5. 5. Imbir obieramy i drobno siekamy.
  6. 6. Migdały sparzamy wrzątkiem i zdejmujemy z nich skórkę.
  7. 7. Kapustę lekko odciskamy, dodajemy do niej olej, ocet, imbir oraz paprykę.
  8. 8. Całość mieszamy i odstawiamy na 2 godziny do lodówki.
  9. 9. Tuż przed podaniem sałatkę posypujemy orzeszkami ziemnymi i migdałami.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd836120 Zoloft buy tenormin
wh0cd414797 buy furosemide doxycycline buy abilify propecia wellbutrin citalopram buy allopurinol ...
wh0cd781760 prozac solu medrol iv retin a 0.05 cream cephalexin medrol pak 4mg paxil colchicine
wh0cd870074 baclofen online online cymbalta abilify no rx
wh0cd640197 cardura without rx Vardenafil
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.726