Pieczyste po chłopsku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna typ 2000 (razowa)  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczyste po chłopsku
  1. 1. Uprzednio umyte mięso kroimy na kawałki i lekko tłuczemy. Następnie dodajemy soli i pieprzu, panierujemy w mące i smażymy.
  2. 2. Usmażone mięso przekładamy do rondla, dodajemy ziemniaki, marchew i cebulę. Całość zalewamy wodą i dusimy na małym ogniu.
  3. 3. Pod koniec dodajemy seler, liść laurowy, sól oraz zagęszczamy śmietaną.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa wołowina
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd227951 cheap cafergot tamoxifen Where To Buy Diflucan bentyl without rx
wh0cd120056 link
wh0cd109027 tadalafil sildenafil synthroid
wh0cd542798 inderal buy robaxin cheapest avalide diclofenac buspar
wh0cd816843 nexium buy cheap nolvadex online without prescription atarax 25 erythromycin metformin ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:4.226