Zupa krem selerowo-borowikowa

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Borowiki suszone  g  x   kcal =  kcal
Seler naciowy  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Bulion warzywny  g  x   kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Lubczyk - liście  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa krem selerowo-borowikowa
  1. 1. Umyte borowiki wkładamy do garnka, zalewamy letnią wodą i odstawiamy na dwanaście godzin.
  2. 2. Po upływie wymaganego czasu gotujemy je do miękkości w tej samej wodzie.
  3. 3. Ugotowane borowiki odcedzamy i kroimy w paski, wywar odstawiamy.
  4. 4. Umyte, obrane i pokrojone w talarki selery skrapiamy sokiem z cytryny. Wkładamy do gorącego bulionu z dodatkiem lubczyku i gotujemy przez pół godziny.
  5. 5. Ugotowany seler miksujemy, dokładnie przecieramy i łączymy z wywarem z grzybów.
  6. 6. Zupę zagotowujemy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na koniec dodajemy grzyby.
  7. 7. Do gorącej zupy, stale mieszając, wlewamy śmietanę wymieszaną z żółtkiem. Przed podaniem dekorujemy siekanymi liśćmi selera.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: grzyby warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie Miksowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.784