Zupa krem selerowo-borowikowa

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Borowiki suszone  g  x   kcal =  kcal
Seler naciowy  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Bulion warzywny  g  x   kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Lubczyk - liście  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa krem selerowo-borowikowa
  1. 1. Umyte borowiki wkładamy do garnka, zalewamy letnią wodą i odstawiamy na dwanaście godzin.
  2. 2. Po upływie wymaganego czasu gotujemy je do miękkości w tej samej wodzie.
  3. 3. Ugotowane borowiki odcedzamy i kroimy w paski, wywar odstawiamy.
  4. 4. Umyte, obrane i pokrojone w talarki selery skrapiamy sokiem z cytryny. Wkładamy do gorącego bulionu z dodatkiem lubczyku i gotujemy przez pół godziny.
  5. 5. Ugotowany seler miksujemy, dokładnie przecieramy i łączymy z wywarem z grzybów.
  6. 6. Zupę zagotowujemy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na koniec dodajemy grzyby.
  7. 7. Do gorącej zupy, stale mieszając, wlewamy śmietanę wymieszaną z żółtkiem. Przed podaniem dekorujemy siekanymi liśćmi selera.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: grzyby warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie Miksowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.227