Zupa z ogórków świeżych

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ogórek  g  x  kcal = 0 kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Szczaw  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa z ogórków świeżych
  1. 1. Myjemy i obieramy włoszczyznę, a następnie gotujemy z niej wywar.
  2. 2. Ugotowany wywar przecedzamy.
  3. 3. Świeże ogórki obieramy ze skórki, kroimy na cztery części, wybieramy ziarna i kroimy w cienkie talarki.
  4. 4. Ogórki dusimy na maśle, dodajemy do nich posiekane liście szczawiu i szczypiorek.
  5. 5. Następnie wszystko wkładamy do wywaru.
  6. 6. Śmietanę mieszamy z mąką i zaprawiamy nią zupę.
  7. 7. Całość doprawiamy solą do smaku i zagotowujemy.
  8. 8. Zupę podajemy posypaną posiekanym koperkiem z ugotowanymi osobno ziemniakami i łyżeczką surowego masła.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240401 continue suhagra
wh0cd240387 buy celebrex ampicillin ONLINE KAMAGRA
wh0cd119227 rimonabant zithromax no prescription lasix ampicillin
wh0cd684351 buy azithromycin online
wh0cd186027 synthroid 50mcg motilium otc eurax elocon buy amitriptyline
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.841