Chińska sałatka warzywna

Chińska sałatka warzywna
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.27
11
Średnia 3.27 / 5 (11 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Pomarańcza  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Ogórek  g  x  kcal =  kcal
Imbir sproszkowany  g  x  kcal =  kcal
Cebula dymka  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Chińska sałatka warzywna
  1. 1. Marchewki, por oraz seler myjemy, obieramy i kroimy w paski o grubości i wielkości zapałki.
    Marchewki, por oraz seler myjemy, obieramy i kroimy w paski o grubości i wielkości zapałki.
  2. 2. Z ogórka usuwamy pestki i obieramy go.
  3. 3. Cebule dymki obieramy i nacinamy wzdłuż w kilku miejscach tak, aby powstała palemka.
  4. 4. Palemki wrzucamy do zimnej wody, dzięki czemu nabiorą odpowiedni kształt.
  5. 5. Z umytych pomarańczy i cytryny wyciskamy sok i dodajemy do niego sproszkowany imbir roztarty z łyżką miodu.
  6. 6. Sos dodajemy do wymieszanych jarzyn i odstawiamy na godzinę do lodówki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia fusion
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: owoce warzywa
Metody przygotowania: Nie wymagające gotowania
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd392153 buy strattera cafergot triamterene
wh0cd805532 hydrochlorothiazide celexa levaquin propranolol prednisone levaquin clindamycin order ...
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.7