Cynaderki wołowe z warzywami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Nerki wołowe  g  x  kcal = 0 kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Ogórek kiszony  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Sos pomidorowy na zasmażce  g  x   kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Cynaderki wołowe z warzywami
  1. 1. Nerki oczyszczamy z błon, kroimy na kawałki i moczymy przez 3 godziny w wodzie.
  2. 2. Podroby przekładamy do rondla i zalewamy świeżą, zimną wodą. Gotujemy 10 minut na średnim ogniu.
  3. 3. Cynaderki odsączamy z wywaru i zalewamy wrzątkiem. Wrzucamy cebulę, liść laurowy, marchew, doprawiamy pieprzem i solą. Gotujemy na małym ogniu przez godzinę.
  4. 4. Ugotowane nerki ponownie płuczemy w wodzie. Następnie kroimy je na małe kawałki i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
  5. 5. Przygotowane podroby wkładamy do rondla. Dodajemy do niego cienko pokrojone ogórki, ziemniaki, marchew, cebulę, sos pomidorowy i przyprawy.
  6. 6. Całość dusimy pod przykryciem aż wszystkie warzywa będą miękkie.
  7. 7. Przed podaniem potrawę posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa wołowina
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
wh0cd186027 phenergan tablet advair diskus metformin keflex 500
wh0cd457830 Revia Online
wh0cd240387 allopurinol tetracycline celebrex 200 mg proscar desyrel 50 mg
wh0cd337793 fluoxetine10mg cipro benicar diclofenac furosemide furosemide 20 mg tab trazodone
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.435