Cynaderki wołowe z warzywami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Nerki wołowe  g  x  kcal = 0 kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Ogórek kiszony  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Sos pomidorowy na zasmażce  g  x   kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Cynaderki wołowe z warzywami
  1. 1. Nerki oczyszczamy z błon, kroimy na kawałki i moczymy przez 3 godziny w wodzie.
  2. 2. Podroby przekładamy do rondla i zalewamy świeżą, zimną wodą. Gotujemy 10 minut na średnim ogniu.
  3. 3. Cynaderki odsączamy z wywaru i zalewamy wrzątkiem. Wrzucamy cebulę, liść laurowy, marchew, doprawiamy pieprzem i solą. Gotujemy na małym ogniu przez godzinę.
  4. 4. Ugotowane nerki ponownie płuczemy w wodzie. Następnie kroimy je na małe kawałki i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
  5. 5. Przygotowane podroby wkładamy do rondla. Dodajemy do niego cienko pokrojone ogórki, ziemniaki, marchew, cebulę, sos pomidorowy i przyprawy.
  6. 6. Całość dusimy pod przykryciem aż wszystkie warzywa będą miękkie.
  7. 7. Przed podaniem potrawę posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa wołowina
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.778